Lage Testerone symptomen bij vrouwen

Testosteron wordt geproduceerd door een vrouw eierstokken en bijnieren. Typisch produceert een vrouw ongeveer 10 procent van de hoeveelheid testosteron door een menselijk lichaam. Laag testosteron bij vrouwen is meestal het gevolg van een hormonale disbalans.

Identificatie

Testosteron wordt geproduceerd door het lichaam van een vrouw samen met oestrogeen en progesteron. Een vrouw geeft minder testosteron als ze leeftijden en kan leiden tot symptomen als gevolg van onvoldoende hormoon in het lichaam.

Betekenis

Het belangrijkste symptoom van een laag testosteron in een vrouw is een laag libido. Andere symptomen zijn vaak vermoeidheid, depressie, vaginale droogheid, pijnlijke geslachtsgemeenschap, opvliegers en meer vet in de buik.

Oorzaken

Lage testosteron bij vrouwen kan worden veroorzaakt door diabetes, obesitas, hoge bloeddruk, ziekte van de hypofyse en het overmatig gebruik van orale anticonceptiva. Het natuurlijke verouderingsproces kan ook leiden tot minder productie van de hormonen oestrogeen en progesteron, en testosteron.

Natuurlijke behandeling

Dr John R. Lee is een Harvard opgeleide arts die verschillende boeken heeft geschreven over een laag testosteron bij vrouwen. Lee meldt dat een van de meest effectieve behandelingen voor deze aandoening is het gebruik van een natuurlijk progesteron crème gedurende ten minste zes maanden. Dit progesteron in het lichaam van de vrouw te verhogen, en op zijn beurt, zal testosteron productie verhogen. De crème in de huid gewreven en door het lichaam.

Aanvullende behandeling

Progesteron crème dient gedurende ten minste zes maanden. Als de symptomen zijn nog steeds niet opgelost, dan is een natuurlijke testosteron booster kan worden berecht. Natuurlijke testosteron behandelingen zijn beschikbaar vanaf compounding apotheken, en Lee adviseert dat alleen deze behandelingen worden gebruikt. Synthetische testosteron supplementen worden afgeraden in verband met mogelijke vervelende bijwerkingen.