Lage koorts na een Cat Allergy

Lage koorts na een Cat Allergy

Katten zijn de meest voorkomende huisdier allergie. De symptomen zijn meestal mild en omvatten niezen of jeuk. Een low-grade koorts kan blootstelling aan allergenen te volgen. Echter, koorts zelden veroorzaakt door allergieën en kan een teken van iets meer serieus te zijn.

Allergie Oorzaken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn allergieën voor katten niet veroorzaakt door bont. Kat speeksel en huidschilfers zijn de echte boosdoeners. Huidschilfers releases in de lucht en wordt een airborne allergeen. Omdat katten zich voortdurend te verzorgen, geen kat is echt allergeen-vrij.

Symptomen

Allergische reacties op katten zijn niezen, jeuk, tranende ogen, pijn op de borst, netelroos, piepende ademhaling en astma-achtige symptomen. Aangezien het immuunsysteem aanvallen allergenen in het lichaam, is het mogelijk voor een lichte koorts ontwikkelen.

Sinusitis

Allergiesymptomen vergezeld van koorts kon sinusbesmetting signaal, vooral als de symptomen niet verdwijnen kort na blootstelling gaan. Symptomen van sinusitis zijn koorts, pijn in het gelaat, congestie en loopneus.

Waarschuwing

Kat allergieën kunnen verward worden met "cat scratch fever", omdat beide veroorzaken huidirritatie. Koorts, hoofdpijn, en verlies van eetlust zijn de symptomen van de ziekte, ook wel bekend als cat scratch ziekte, die zich kan manifesteren als een persoon wordt bekrast of gebeten door een kat.

Preventie / Oplossing

Voorkomen doordat katten en hun huidschilfers is de beste manier om allergische reacties te voorkomen. Als blootstelling onvermijdelijk is, voor te bereiden door het nemen van een antihistaminicum vooraf.