Laesies in de mond bij de ziekte van Crohn

Laesies in de mond bij de ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn is een chronische aandoening van het maag of spijsverteringskanaal. Crohn kan elk weefsel aantasten van de mond tot de anus. Als het de mond beïnvloedt, orale laesies leiden. Vroege orale laesies kunnen zien eruit als kleine, ondiepe, discrete zweren. Hoewel de zweren zijn klein, kunnen ze meer ernstige problemen elders in het maagdarmkanaal geven. Tijdens ernstige intestinale opflakkeringen door Crohn, kunnen de mond laesies zoals die voorkomen in de darm vertonen. Orale gebieden die kunnen worden beïnvloed zijn de lippen, tong, innerlijke mond en keel.

Verschijning

Zoals aften, de orale laesies in Crohn zijn wit, oppervlakkig en pijnlijk. Ze verschillen in dat ze meerdere, zijn persistent en betrekken van de gehele mond.

Dental Care

Een tandarts moet elke mond zweer die langer dan een week duurt controleren. Frequent tandbezoeken nodig om de vernietiging van vervuilde weefsel voorkomen en het gebied te evalueren of de weefsel verdere tandheelkundige behandeling aankan.

Geneesmiddel

Behandeling gericht op het regelen van de ontsteking veroorzaakt door Crohn omvat medicijnen en voedingssupplementen. Pijn medicatie kan niet bevatten aspirine, ibuprofen of Naprosyn. Deze medicijnen kunnen de effecten van de ziekte verergeren.

Gerichte behandeling

In een recent experiment, volgens medpagetoday.com, sommige orale letsels veroorzaakt door Crohn werden genezen binnen 10 weken worden behandeld met een biologisch middel genaamd certolizumab pegol (Cimzia). Het experiment toonde belofte, want van de 66 patiënten werden er 4 volledig genezen van hun letsels.

Overwegingen

Omdat roken nadelige invloed op zowel de ziekte mond laesies kunnen hebben, is het essentieel dat de patiënt onmiddellijk stop roken.