Lactobacillus reuteri Veiligheid

Lactobacillus reuteri Veiligheid

Lactobacillus reuteri wordt gepromoot als een manier om het immuunsysteem te stimuleren, te genezen koliek, opgeblazen gevoel te verminderen, en het voorkomen van secundaire infecties bij HIV-patiënten, maar is dit probiotische cultuur echt veilig? Voorstudies ja zeggen.

Bezorgdheid over veiligheid

Lactobacillus reuteri is een natuurlijk voorkomende bacteriën gevonden in gefermenteerde zuivelproducten zoals probiotische yoghurt, en is ook verkrijgbaar in tabletvorm. Recente studies gepubliceerd door het National Institute of Health en de American Society for Microbiology suggereren dat Lactobacillus reuteri veilig is, zowel als additief voor levensmiddelen en als een aanvulling, en dat de voordelen ervan niet te voldoen aan de meeste recente claims.

Effecten

Gastrointestinale ziekten en ongemakken worden vaak veroorzaakt door een gebrek aan heilzame bacteriën in het spijsverteringskanaal. Mensen met immuunstoornissen en bepaalde ziekten kunnen een tekort aan deze micro-organismen zijn, waardoor ze vatbaar voor secundaire infecties. Lactobacillus reuteri koloniseert snel in de spijsvertering en voorkomt een opgeblazen gevoel, buikpijn, maag-nood, en diverse ziekten.

Pediatric Bestedingen

Een studie uitgevoerd door Tulane University in Peru in 2008 aangetoond dat Lactobacillus reuteri gemakkelijk getolereerd door gezonde volwassen vrijwilligers en suggereerde dat de bacterie ook kan worden gebruikt om succesvol te behandelen pediatrische diarree. Een studie uitgevoerd door Regina Margherita Children's Hospital in Turijn, Italië bleek dat Lactobacillus reuteri veilig teruggebracht koliek bij baby's met geen negatieve bijwerkingen.

HIV Bestedingen

Lactobacillus reuteri werd gegeven aan 39 patiënten met actieve HIV in een studie uitgevoerd door het National Institute of Health om te bepalen of personen met verminderde immuniteit kon tolereren. Geen negatieve effecten waargenomen.

Voordelen

Lactobacillus reuteri is een van de vele nuttige bacteriën die af kan weren gastro-intestinale ziekten en een opgeblazen gevoel. Het eten van probiotische voedingsmiddelen die dit nuttig bacteriën bevatten, is een makkelijke en veilige manier om af te weren ziekte.