Labeling GM Foods

Labeling GM Foods

GM staat voor genetische modificatie, een proces dat kunstmatig voegt vreemde genen in het DNA van voedselgewassen en dieren, met de bedoeling om nutritionele voordelen of de productiviteit te verhogen. GM voedsel hebben op de stijging van de Amerika's voedselvoorziening sinds 1996 en op dit moment geen FDA testen van de veiligheid of de etikettering onderworpen. Dit blijft een controversieel onderwerp onder consumenten en producenten.

Overwegingen

Geschat wordt dat 85 procent van maïs, sojabonen 91 procent 80 tot 85 procent van canola, 88 procent en 90 procent katoenzaad suikerbieten geteeld in de VS genetisch gemodificeerd. Bewerkte voedingsmiddelen kunnen vaak genetisch gemodificeerde ingrediënten hebben verborgen in de vorm van additieven, enzymen en smaakstoffen. De gemiddelde consument kan waarschijnlijk niet de bron van een gedeelte van de op de doos van hun favoriete crackers of koekjes meest voorkomende ingrediënten te identificeren, maar veel van deze dingen, zoals lecithine, sorbitol en triglyceride, zullen waarschijnlijk worden afgeleid van genetisch gemodificeerde soja, maïs, canola, katoen en suikerbieten. GM-voedsel gestaag op de markt gekomen, zich integreren in het Amerikaanse dieet. Voor sommigen dat betekent gewoon dat er meer voedsel voor meer mensen. Voor anderen, het navigeren in de supermarkt gangpaden heeft genomen op een verhoogd gevoel van wantrouwen; als ik het niet vertrouw genetisch gemodificeerde producten, hoe zal ik het identificeren en ze te vermijden?

Identificatie

Terwijl een groot deel van de Amerikaanse voedingsindustrie macht, politiek en geld heeft gebruikt om het probleem van de veiligheid en de etikettering van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen rok, zijn er ook grass-roots inspanningen van de tegenstanders en het zoeken naar genetisch gemodificeerd voedsel bloot. Een aantal bedrijven in de natuurlijke voedingsmiddelen industrie vestigde de Non-GMO Project, dat een industrie-brede consensus gebaseerde set van normen die een derde partij verificatie proces omvat bij het testen voor GGO-gehalte gecreëerd. "Non-GMO" zegels worden uitgegeven aan bedrijven die volledig voldoen aan de protocollen van deze projecten. Deze vrijwillige labels garanderen consumenten dat het product bevat geen genetisch gemodificeerde organismen. Producten met het label "100% biologisch", "biologisch" of "bereid met biologische ingrediënten" mogen niet worden geproduceerd met GGO's ook. Dus terwijl er geen moment gevestigde Non-GMO-label, de bewuste consument kan gemakkelijk de informatie die zij nodig heeft om voedingsmiddelen veilig van genetisch gemodificeerde ingrediënten te identificeren krijgen.

Betekenis

GM voedingsmiddelen zijn verboden door levensmiddelenproducenten in Europa en elders. De meeste Amerikaanse consumenten zegt dat ze niet zouden eten genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen indien ze werden bestempeld. Velen denken dat het in het belang van de economie dat genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen op de markt werden gedrukt zo snel. De vrees voor gevaarlijke bijwerkingen zijn hoog, omdat de huidige GM-technologie is gebaseerd op verouderde ideeën en theorie.

Waarschuwing

GM voedingsmiddelen zijn gekoppeld aan toxische en allergische reacties tot schade voor vrijwel alle bestudeerde organen van proefdieren. GM-voedsel zijn ook toegeschreven aan zieke, steriel en dood vee. Hoewel de resultaten op mensen zijn niet bestudeerd, tegenstanders van GGO's theoretiseren dat zij rechtstreeks verband houden met een toename van voedselallergie en ziekte.

Preventie / Solution

Omdat de FDA niet de veiligheid studies vereisen, kunnen de makers van genetisch gemodificeerd voedsel beweren dat hun producten veilig zijn en het agentschap zal geen verdere vragen te stellen. Het kan tientallen jaren voordat de resultaten van dit nu-menselijke experiment bekend zijn, zo velen het gevoel dat het onmiddellijke recht van de consument om te weten wat er in de producten die ze kopen moeten zijn.