Laag Cholesterol Oorzaken

Primaire en secundaire oorzaken

Lage cholesterol wordt voornamelijk veroorzaakt door een erfelijke aandoening. Als het in de familie, dan is het zeer waarschijnlijk normaal voor het betrokken individu. Het kan secundair veroorzaakt door aandoeningen zoals hypolipidemia, die wordt gekenmerkt door zeer lage cholesterol, hyperthyroïdie, een ziekte van de schildklier, en leverziekte. Ondervoeding, chronische infecties, depressie, angst, beroerte en geboorteafwijkingen zijn oorzaken van lage cholesterol. Mangaan deficiëntie, een aandoening die de eetlust onderdrukt, zoals kanker van het spijsverteringskanaal of de maag, longziekten, of leverziekte kan creëren allemaal lage cholesterol door de verlaagde voedselinname.

Verslavingen en Gebreken

Het lichaam kan niet zonder cholesterol, dus wanneer het te laag is het lichaam lijdt aan het gebrek. Verslavingen aan alcohol, sigaretten of drugs kan radicaal lager cholesterolgehalte zoals gediagnosticeerde kankers en emotionele stoornissen. Een tekort aan mangaan veroorzaakt ook hypocholesterolemia. Wanneer het spijsverteringskanaal onvoldoende functioneert en niet absorberen voedingsstoffen gewoon, het resultaat is meestal laag cholesterol.

Schade aan cellen en organen

Wanneer deze cholesterolverlagende condities een rol spelen, kan verschillende problemen leiden, met inbegrip van ziekten van de hersenen en het zenuwstelsel en de afbraak van de cellulaire structuur van elk deel van het lichaam, waaronder de inwendige organen. Wanneer cellen beschadigd kanker kan leiden. Kanker is een oorzaak van lage cholesterol in de eerste plaats, maar een lage spanning cholesterol in de cellen kunnen voor een meer kankergezwellen maken. Het immuunsysteem wordt beschadigd door de cholesterolniveaus, waardoor veel schadelijker aandoeningen optreden.