Laag aantal witte bloedcellen Behandelingen

Witte bloedcellen zijn een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem van het lichaam. Er zijn vijf soorten witte bloedcellen, maar een tekort aan een van hen zal op dezelfde manier benaderd worden door een arts. Het is belangrijk om medische hulp te zoeken als u vermoedt dat uw aantal witte bloedcellen te laag is, want dit is niet een aandoening die thuis kan worden aangepakt.

Onderliggende aandoening

Primaire behandeling van lage bloedcellen zal zijn om de onderliggende oorzaak te behandelen. Vaak de onderliggende oorzaak is van kanker gerelateerd, maar er zijn ook andere aandoeningen van het immuunsysteem dat ook leiden tot een laag aantal witte bloedcellen. Leukemie is een vorm van kanker die een bepaald type witte bloedcellen aanvalt, maar veel kankers worden behandeld met chemotherapie en bestraling, die ook leiden tot witte bloedcellen te dompelen. Myelodysplastisch syndroom en aplastische anemie zijn twee auto-immune aandoeningen die ook leiden tot een laag aantal witte bloedcellen.

Andere maatregelen

Bij de behandeling van de onderliggende aandoening niet lukt, of een arts probeert om witte bloedbeeld hoog genoeg voor een nieuwe cyclus van de chemotherapie krijgen, kunnen aanvullende maatregelen worden genomen. Een arts kan ervoor kiezen om de witte bloedcellen stimuleren door toedienen van een witte bloedcel groeifactor, zoals granulocyt-kolonie stimulerende factor of een transfusie van granulocyten. Artsen kunnen ook wensen om medicijnen toe te dienen om te helpen het immuunsysteem bij het bestrijden van infecties. Deze kunnen anitbiotics, antivirale geneesmiddelen of corticosteroïden.

Voorzorgsmaatregelen

Een ander deel van de behandeling van een patiënt met een laag aantal witte bloedcellen is voor zowel de patiënt en eventuele mantelzorgers om extra voorzorgsmaatregelen te nemen tegen infecties terwijl het immuunsysteem is zwak. Dit kan zo simpel zijn als extra handen wassen, maar in meer extreme gevallen kan ook het dragen van handschoenen, jassen en maskers en het isoleren van de patiënt om een ​​eigen kamer te nemen.