Kwaliteit van leven bij patiënten met diabetes

Kwaliteit van leven bij patiënten met diabetes

Diabetespatiënten worden geconfronteerd met een zware strijd. Dit is een aandoening die voortdurende aandacht vereist, waardoor veel diabetici om overweldigd door de aanhoudende last van zelfzorg voelen. Voor sommigen wordt dit een belangrijke belemmering voor levenskwaliteit en bijgevolg besluiten zij om hun diabetes negeren en geven geen veranderingen in levensstijl. Maar er zijn acties voor diabetici te nemen die kunnen leiden tot een gezondere levensstijl en een betere kwaliteit van leven. Diabetici die de uitdaging van het verbeteren van hun eigen gezondheid mogen verwachten langer, actiever en gelukkiger leven te leiden.

Wees proactief

Patiënten die een proactieve houding aan te nemen en maak levensveranderende beslissingen over dieet en lichaamsbeweging kan een relatief normaal leven leiden, zij het een zorgvuldige één. Na verloop van tijd, het maken van gezonde keuzes, het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging, het nemen van geneesmiddelen op tijd en zelfs testen wordt routine, en niet alleen van invloed bloedglucose, maar zelfbeeld, zelfvertrouwen en energie. U zult zich beter voelen, er beter uitzien, beter slapen en de energie om de dingen die je droomt over doen.

Welzijn

Welzijn is duidelijk een beslissende factor in de kwaliteit van leven. Diabetici worden geconfronteerd met een waslijst van slechte dingen die kunnen gebeuren als ze niet hun bloedglucose, waaronder blindheid, amputatie, coma, hart-en vaatziekten en beroerte te beheersen. Dit maakt het eenvoudig het hebben van diabetes een stressvolle toestand. Volgens de American Diabetes Association, stress verhoogt de bloedsuikerspiegel, dus het vermijden of verminderen van stress is een essentieel onderdeel van de diabeteszorg. Ontstressen met een warm bad, een half uur van aërobe oefening, ontspanningstechnieken of yoga, of eenvoudige eenzaamheid in een rustige omgeving zonder afleiding.

Maatschappelijke Ondersteuning

Sociale steun is een andere factor die belangrijk is in de kwaliteit van leven. Families van diabetici moeten leren over de ziekte beter te begrijpen wat er gebeurt. Omdat diabetici glucose kan omzetten in energie, ze vaak moe en enthousiast, plus het onvermogen tot deelneming leiden tot depressie. Familieleden die ondersteunend en bemoedigend kan helpen afwenden depressie en normaliseren van de huiselijke omgeving. Familie moet ook alert op tekenen van diabetische nood, zoals overmatige dorst, uitputting, mentale fogginess of een staat die dronkenschap lijkt te zijn, en weten wat te doen in geval van een crisis.

Slaap

Weinig mensen vandaag de dag genoeg slaap krijgt en diabetici moeten rusten meer dan gezonde mensen. Slapen acht uur per dag maakt een enorm verschil in energie-niveau en helpt normaliseren bloedsuikerspiegel.

Kennis is empowerment

Het leren over diabetes en de behandelingen zijn een integraal onderdeel van het verkrijgen van controle over de glucosewaarden en de effecten die kunnen optreden. Diabetes is een zeer persoonlijke ziekte die mensen anders treft, zodat patiënten zich moeten wapenen met de kennis om deel te nemen in hun eigen zorg. De patiënt, het toezicht op zijn bloedglucose elke dag, is de enige persoon die echt kan beslissen wat voor hem werkt en wat niet.

Redenen om te leven een gezonde levensstijl

Een diabetespatiënt die wil om de kwaliteit van leven te handhaven moet een routine van gezonde praktijken die een gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap bevat vestigen. De voordelen van een gezonde levensstijl zijn exponentieel. Gewichtsverlies, vertrouwen en welzijn zal sterk verbeteren van de kwaliteit van leven, herstellen jeugdige energie en laat een diabetische patiënt de mogelijkheid om bijna alles wat hij zou willen doen. Een diabeticus die strakke controle en een gezond gewicht kan vaak stoppen met het innemen van diabetes medicatie vaststelt. Er zijn honderden redenen om gezond te worden, en een gelijk aantal redenen waarom het negeren van diabetes en het uitblijven van maatregelen is funest.