Kwalificaties van een Parish Nurse

Een parochie verpleegkundige vult een ministerie van Volksgezondheid om mensen te helpen begrijpen hoe levensstijl, geloof en welzijn met elkaar verbonden zijn. Hoewel er is een gevestigde kerncurriculum om verpleegkundigen opleiden in de basisprincipes van deze specialiteit, zijn er grote verschillen in de rol van de verpleegkundige, de verantwoordelijkheden, de instellingen en de mate van autonomie. Om deze reden, kwalificaties voor een parochie verpleegkundige neiging specifiek voor een bepaalde gemeente, gezondheidszorg of maatschappelijke organisatie te zijn.

Rol

Een parochie verpleegkundige kan een aantal rollen, waaronder gezondheid opvoeder, persoonlijke gezondheid counselor, communicatieverbinding en steun van de gemeenschap tussen een kerk en haar leden, vrijwilligers recruiter en coördinator, gezondheid steungroep facilitator en bron voor het bepalen, analyseren en het voldoen aan de behoeften in de gezondheidszorg dienen van een gemeente. In veel gevallen is een parochie verpleegkundige ministerie opgericht door een verpleegkundige met een bijzondere interesse of deskundigheid, zoals het beheer van chronische ziekten, gezondheidsbevordering of geriatrie.

Instellingen

Een parochie verpleegkundige bedient leden van één of meer op basis van geloof congregaties, en vaak breidt haar gezondheid bediening aan ingezetenen van de Gemeenschap ook. Een parochie verpleegkundige kan worden gesponsord door een gemeente, een ziekenhuis of de gezondheid en / of een maatschappelijke organisatie. Sommige gemeenten huren full-time parochie verpleegkundigen en anderen bieden een bescheiden toelage voor part-time dienst, maar wel een paar bekijken van de positie als een manier voor een verpleegkundige om een ​​ministerie van gezondheid dienen zonder financiële vergoeding.

Onderwijs

Een verpleegkundige die wil een parochie verpleegster worden de gestandaardiseerde basis parochie verpleegkundige kerncurriculum door de International Parish goedgekeurd Nursing Resource Center en beschikbaar via een lokale universiteit, gezondheidszorg of andere professionele organisatie voltooid. Veel deskundigen raden u aan cursussen op een seminarie of een andere instelling voor hoger onderwijs tot geestelijke en / of theologische kennis op te doen. Ze hebben dan toegang tot permanente educatie, begeleiding, ondersteuning en consultatie via het Bureau van de Nationale Ministerie van Volksgezondheid om vast te stellen, te onderhouden en te groeien van een effectieve parochie verpleegkundige ministerie.

Ervaring

Omdat een parochie verpleegkundige werkt in een zeer onafhankelijke, autonome rol, het is belangrijk voor hem om een ​​solide basis van klinische kennis en vaardigheden, kritisch denken vaardigheden en organisatorische capaciteiten om veilige en efficiënte manier te verzekeren. Een verpleegkundige kan deze ervaring in een breed scala van instellingen, waaronder ziekenhuizen en andere acute zorg voorzieningen, langdurige zorg faciliteiten, thuiszorginstellingen en ambulante zorgcentra krijgen.

Certificaat

Een parochie verpleegkundige moet voldoen aan state-specifieke criteria voor het voltooien van een erkende undergraduate graad verpleegkunde en het passeren van de nationale examen bekend als de NCLEX haar RN licentie te verdienen. Terwijl veel parochie verpleging cursussen bieden een certificaat van voltooiing, is er momenteel geen nationaal erkende certificatie voor de specialiteit. Echter, er is een werkgroep bezig om een ​​nationaal-portfolio certificeringssysteem op basis van door de American Nurses Credentialing Center (ANCC) vast te stellen.