Kurkuma Tuber versus Wortelstok

Kurkuma Tuber versus  Wortelstok

Inheems in het zuiden van India en Indonesië, is kurkuma geoogst voor meer dan 5000 jaar, spelen een belangrijke rol in de Ayurvedische farmacopee en de traditionele Chinese geneeskunde. Arabische handelaren introduceerde kurkuma naar Europa in de 13e eeuw; echter, is het pas sinds kort in de belangstelling van de westerse culturen. Zowel de belangrijkste wortelstok, en de kleine knollen die het produceert, worden nu gebruikt in homeopathische geneeskunde.

Populariteit

Een groot deel van kurkuma's pas ontdekte populariteit is te danken aan een aantal onderzoeken die zijn gericht op de plant & rsquo; s unieke therapeutische eigenschappen. Kurkuma, dat rechtstreeks op de huid voor wonden, huiduitslag en eczeem is natuurlijk helend, waardoor verlichting van brandende en jeukende huid sensaties. Poeder kurkuma, ingenomen als thee, pillen, poeder of een tinctuur is gebruikt om de spijsvertering en is nuttig voor maagkwalen inbegrip leverstuwing, zweren en galstenen. Kurkuma helpt ook verlichten artritis pijn en reguleren van de menstruatie.

Toepassingen

Bitter en peperige smaak, met een zachte geur die doet denken aan gember en oranje, gepoederd kurkuma is een van de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt om curry te maken. Kurkuma, ook wel bekend als kurkuma, geel gember, Curcumine of Indische saffraan, wordt ook gebruikt als voedsel en stof kleuren. Ballpark mosterd ontleent zijn heldere gele kleur van de royale toevoeging van kurkuma. Kurkuma vinger-achtige, lange ondergrondse wortels of stengels (rhizomen) worden geoogst en gedroogd, vervolgens vermalen tot een fijn gemalen specerijen. Verse kurkuma wortelstok wordt toegevoegd aan gumbos, stoofschotels, soepen en stoofschotels. Gekookte kurkuma heeft een milde, wortel-achtige smaak en textuur.

Locaties

Kurkuma vereist warme, gematigde omstandigheden en veel vocht te groeien tot volle smaak en rijpheid. De belangrijkste landen die commercieel kurkuma groeien zijn Jamaica, India, Indonesië, China, Taiwan, Haïti, China, Sri Lanka, Java, Peru, Australië, West-Indië en de Filippijnen. Binnen de Verenigde Staten, is kurkuma geteeld in Hawaii.

Beschrijving

Kurkuma, een knolgewas wortelstok met ruwe, gesegmenteerde huid, is fel oranje en vrij gemakkelijk te kweken in warme, neutrale pH bodems. Een tropische overblijvende nauw verwant aan gember, kurkuma groeit van twee naar drie meter hoog. De plant lange, lelie-achtige bladeren worden aangevuld met conische clusters van bleke citroengele kleine bloemen. Verdeling van de wortelstok propageert kurkuma. De wortelstok is dik en vezelig met kleine knollen groeien uit de zijkanten van de belangrijkste wortelstok. Deze knollen worden geoogst door ze te breken uit de wortelstok. De wortelstok wordt vervolgens verdeeld in secties en herplant van een overvloed aan nieuwe planten produceren. Hoewel zowel de wortelstok en de knollen kunnen worden gedroogd en gemalen om het kruid te produceren, de kleine knollen bevatten meer van geneeskrachtige kwaliteiten kurkuma en hebben een meer aangename smaak dan de wortelstok.

Wonder Drug?

Veel artsen wenden zich tot kurkuma als een tegengif tegen de ziekte van Alzheimer. Het Sloane-Kettering Memorial Cancer Center meldt, "Gegevens uit een epidemiologische studie is suggestief van betere cognitieve prestaties bij oudere Aziaten die kurkuma verbruikt in de vorm van kerriepoeder."