Kurkuma Gebruikt voor de pancreas

Kurkuma Gebruikt voor de pancreas

Kurkuma (curcumine), afgeleid van de wortel van de plant Curcuma longa, is een veel voorkomende culinaire smaakmaker in de Aziatische keuken. Dit bitter-peperige smaak gebrachte, milde, geurige kruiden voegt een fel geel-oranje kleur aan curry en mosterd sauzen. Kurkuma vertoont anti-inflammatoire en anti-oxidant eigenschappen, en wordt steeds meer gebruikt voor medicinale doeleinden. Onderzoek naar kurkuma toont voordelen aan de alvleesklier, met inbegrip van preventieve en therapeutische voordelen voor verschillende chronische aandoeningen zoals kanker, fibrosis, diabetes, inflammatoire darmziekten en overgewicht.

Alvleesklierkanker

Verschillende studies hebben dat curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma arrestatie humane pancreatische kanker celgroei bewezen. Een studie van Hidaka H et al, over de impact van curcumine op de menselijke pancreas carcinoom cel groei door autocrine regelgeving, vond dat curcumine remde interlukin-8 productie, een eiwit geproduceerd door witte bloedcellen die bijdraagt ​​aan de groei van tumoren. Dhillon N et al, in een studie op 21 gevorderde alvleesklierkanker patiënten die werden 8 gram curcumine per dag, ontdekt significant voordeel in twee van de 21 patiënten. Terwijl een patiënt vertoonde stabiliteit voor meer dan 18 maanden, de andere patiënt een significante tumorregressie van 73 procent, samen met aanzienlijke immuunfunctie niveau verbeteren.

Fibrose

Cystische fibrose, een genetische aandoening van oorsprong uit het slijm en zweet klieren, van invloed op het hele lichaam. Een afwijkend gen zorgt ervoor dat het slijm in cystic fibrosis-patiënten in te dikken, kleverig en blokkeren pancreas kabelgoten. Hierdoor spijsverteringsenzymen geproduceerd door de pancreas niet in staat de dunne darm bereikt en breken voedsel, resulterend in slechte opname van vetten en eiwitten, die ondervoeding en vitaminetekorten veroorzaakt. Volgens de Kurkuma Info website, experimentele studies bij muizen tonen aan dat curcumine corrigeert het genetisch defect dat taaislijmziekte veroorzaakt. Curcumine anti-inflammatoire en anti-fibrotische eigenschappen remmen de activering van pancreatische stellaatcellen in de behandeling van pancreas fibrose en ontsteking.

Diabetes

De Diabetes Mellitus Informatie website staat dat kurkuma verlaagt de bloedsuikerspiegel, verhoogt het glucose metabolisme en verbetert de insuline-activiteit bij diabetes patiënten. De alvleesklier in diabetes type II-patiënten niet in staat is om voldoende insuline te produceren, wat resulteert in een hoge bloedsuikerspiegel. Curcumine stimuleert de alvleesklier om insuline te produceren en maakt het mogelijk de opname van glucose door de cellen voor energie.

Pancreatitis

Pancreatitis is een ontsteking van de pancreas, treedt op wanneer spijsverteringsenzymen vallen de alvleesklier klieren. De antioxiderende eigenschappen van curcumine verlichten oxidatieve stress als gevolg van de pijnlijke exacerbaties bij chronische pancreatitis. In een vermeld op de Ray Sahel website onderzoek, antioxiderende eigenschappen curcumine's, in combinatie met piperine, omgekeerd lipide per-oxidatie bij patiënten met tropische pancreatitis.

Obesitas

Obesitas is een belangrijke risicofactor in verschillende metabolische stoornissen; de ontsteking van obesitas geassocieerd gedeeltelijk aan de aanwezigheid van immuuncellen zogenaamde macrofagen in vetweefsel in het lichaam. Deze immuuncellen produceren "cytokine" moleculen die ontstekingen veroorzaken in het hart en pancreaseilandjes. Onderzoekers geloven dat het onderdrukken van het aantal en de activiteit van deze cellen met kurkuma anti-inflammatoire eigenschappen vermindert de nadelige gevolgen van obesitas. Kurkuma stimuleert effectief de stofwisseling van vet om zwaarlijvigheid te bestrijden en het bevorderen van gezond gewicht.