Kuren voor psoriasis pustulosa

Kuren voor psoriasis pustulosa

Psoriasis pustulosa is een zeldzame vorm van de huidaandoening psoriasis. Pustuleuze psoriasis treedt op wanneer veel kleine oneffenheden uit te breken op de huid die zijn gevuld met pus. De symptomen van psoriasis pustulosa kunnen voordoen op en af ​​voor jaren, of optreden ernstig in een uitbraak. Hoewel pustuleuze psoriasis is zeldzaam, kan dit veroorzaakt worden door het nemen van systemische steroïden, zwangerschap, zonlicht of antidepressiva zoals trazodon en lithium.

Lokale therapie

Lokale therapie bestaat uit crèmes en lotions die worden voorgeschreven door uw arts. De meest populaire recept crèmes en lotions voor psoriasis pustulosa zijn corticosteroïden, koolteer en anthralin. Bijwerkingen van deze medicijnen zijn onder andere zwelling, irritatie en roodheid. Als u last heeft van deze symptomen, kan je een allergie voor de medicatie. De meeste pustuleuze psoriasis patiënten worden opgenomen in het ziekenhuis voor observatie, dus moet u uw arts of verpleegkundige onmiddellijk te raadplegen als u last heeft van allergische reacties.

Systemische therapie

Systemische therapie is wanneer voorgeschreven medicijnen in het lichaam wordt genomen bij een caplet of vloeibare medicatie. Volgens eMedicineHealth kan retinoïden nodig direct na de pustulaire psoriasis gediagnosticeerd. Een retinoïde wordt meestal geassocieerd met het opruimen van acne en wordt geabsorbeerd in de huid hetzij door een topische medicatie of bij pustuleuze psoriasis, een pil. Retinoïden kunnen emotionele en fysieke bijwerkingen, zoals depressie en miskramen veroorzaken. U moet worden gecontroleerd door een arts tijdens het gebruik van retinoïden en moet direct stoppen met spelen als je ervaart depressieve bijwerkingen.

Fototherapie

Volgens eMedicineHealth, kunnen UV-stralen die zijn afgeleid van natuurlijk zonlicht helpen minder ernstige pustulaire psoriasis en zelfs genezen ziekte wanneer de behandeling wordt gebruikt in combinatie met orale of topische medicatie. Een methode is om een ​​oraal medicijn psoraleen, die de huid fotogevoelige maakt nemen, vervolgens UV behandeling tijdens het nemen van de medicatie. Deze UV ​​behandeling het twee tot drie keer per week, en kunnen negatieve bijwerkingen zoals jeuk, branderig gevoel en misselijkheid.