Kunt u een operatie ondergaat terwijl op chemotherapie?

Kunt u een operatie ondergaat terwijl op chemotherapie?

Chemotherapie is een behandeling met geneesmiddelen gebruikt te doden of te verkleinen kankercellen, volgens de National Cancer Institute. Chemotherapie kan worden gebruikt als de enige behandeling of in combinatie met andere behandelingen zoals chirurgie, bestraling of biologische behandelingen. Operatieve kanker te verwijderen wordt meestal gepland voor of na chemotherapie. Er zijn enkele gevallen en noodsituaties die chirurgie vereisen tijdens een ronde van chemotherapie te voeren.

Significantie

Chemotherapie te verminderen en doden kankercellen door vernietiging ontwikkelen cellen. Terwijl de drugs te vernietigen kankercellen, kan regelmatig niet-kankercellen ook worden beschadigd of vernietigd. De resulterende bijwerkingen kunnen gevoelens van moeheid en ziekte veroorzaken, samen met een verzwakt immuunsysteem. Deze bijwerkingen zijn vervelend, en het toevoegen van een operatie, terwijl deze bijwerkingen aanwezig kan te veel stress op je lichaam zijn. Het is belangrijk om mogelijke operaties bespreken met de arts die de behandeling van uw chemokuur, zodat hij de risico's en voordelen van de operatie kunnen afwegen.

Soorten

Er zijn vele soorten van operaties, variërend van een electieve procedure zoals liposuctie, niet-electieve procedures. Terwijl chemotherapie, kan een behoefte aan niet-electieve chirurgie ontwikkelen, zoals de noodzaak om een ​​tumor die interfereert met het dagelijks leven te verwijderen. U kunt ook een behoefte aan een spoedoperatie niet verwant aan kanker, zoals tegenkomen alsof je in een auto-ongeluk. Bespreek eventuele operatie met uw arts. Als je kunt voorkomen dat een operatie, zoals het kiezen van niet electieve chirurgie ondergaan tijdens chemotherapie, dan zal dat de beste kans voor je lichaam om te genezen van de chemotherapie behandeling mogelijk te maken.

Time Frame

De meeste chemotherapiebehandelingen voorkomen in cycli. Bijvoorbeeld kan een cyclus uit een week van drugs en een ingestelde rust. Raadpleeg uw arts om te bepalen hoeveel cycli van chemotherapie u zal ondergaan, zodat u zich bewust bent van wanneer uw behandeling is beëindigd. Wanneer chemotherapie eindigt, kunt u een periode herstel vóór het hebben van een operatie nodig.

Potentiële

Als een patiënt goed verdraagt ​​chemotherapie goed en is met weinig bijwerkingen, kan een operatie een optie tijdens chemotherapie behandeling. Indien de voorgestelde operatie de kwaliteit van leven van de patiënt zal verbeteren en zal de patiënt goed reageert, dan is de patiënt en de arts kan het erover eens dat een operatie tijdens chemotherapie is acceptabel. Chemotherapie verbetert met de tijd en nieuwe manieren om bijwerkingen te beheren, chirurgische ingrepen tijdens chemotherapie kan minder riskant worden.

Theorieën / Speculatie

Momenteel zijn er klinische proeven om te bepalen wanneer best operatie verwijderen van tumoren in verband met chemotherapie cycli. Cancer Help UK is het uitvoeren van een proef om te zien of er een betere respons van de patiënten die een operatie moeten voorafgaand aan chemotherapie, versus patiënten die een operatie krijgen om tumoren te verwijderen in tussen twee cycli van chemotherapie.