Kunt U doneren Bone Marrow Als je had kanker?

Kunt U doneren Bone Marrow Als je had kanker?

Bloed en beenmerg donatie is een vrijwillig proces waarbij uw bloed stamcellen worden gewonnen uit het bloed of beenmerg en gegeven aan een patiënt die lijdt aan een bepaalde vorm van kanker of de ziekte, zoals leukemie.

Basisvereisten

Elk land heeft andere basisvoorwaarden voor donatie, die over het algemeen zijn: leeftijd, lengte en gewicht. In de Verenigde Staten, moet u tussen de leeftijd van 18-60 en een BMI van minder dan 40, voor de registratie in een donor programma.

Precancereuze cellen

Volgens het National Marrow Donor Program (NMDP), is het mogelijk in te schrijven bij het programma om te doneren, zelfs als u een voorgeschiedenis van precancereuze cellen.

Fase 0 Cancer

De NMDP staat ook kun je beenmerg doneren als je de lokale huid, baarmoederhalskanker, borstkanker of blaaskanker hebben geslagen, terwijl het was in fase 0, of in situ. Dit betekent dat de kanker werd ontdekt en al vroeg behandeld.

Andere vormen van kanker

Voor alle andere kanker, ongeacht de fase, de behandeling of de hoeveelheid tijd die sinds het herstel, kun je niet doneren beenmerg.

Om te doneren

Word lid van een beenmerg-register (zie bronnen). Een HLA test wordt uitgevoerd door wang uitstrijkje of wel door een arts of een mail-in kit. Uw resultaten worden toegevoegd aan het register, en als je een match voor iemand in nood, wordt u gebeld met de vraag om te doneren. Als u uw beenmerg niet kunt doneren, kunt u geld of tijd te doneren aan de stichting te steunen.