Kunt u alcohol drinkt terwijl het nemen van Methotrexaat?

Kunt u alcohol drinkt terwijl het nemen van Methotrexaat?

Methotrexaat is een antifolaat gebruikt om auto-immuunziekten en kanker te behandelen. Methotrexaat werkt door het remmen van het gebruik van foliumzuur in het lichaam. Methotrexaat kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van ziekten, zoals de ziekte van Crohn, ziekte van Bechterew, psoriasis, psoriatische artritis, scleroderma, en reumatoïde artritis. Methotrexaat kan oraal of door injectie worden toegediend. Bijwerkingen van methotrexaat omvatten misselijkheid, braken, verhoogd risico kneuzingen, anemie, en in zeldzame gevallen, hepatitis.

Geschiedenis

Dr Sydney Farber pionier methotrexaat tijdens het testen van foliumzuur effecten op kinderen met leukemie. In de jaren 1940, Dr Farber schreef een medisch onderzoek ter illustratie van de positieve effecten van methotrexaat op zijn leukemiepatiënten. In 1953, werd methotrexaat door de FDA goedgekeurd als een oncologisch geneesmiddel. Tegenwoordig wordt methotrexaat meestal gebruikt om artritis en bepaalde auto-immuunziekten.

Overwegingen

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven mogen geen methotrexaat te nemen. Methotrexaat wordt soms gebruikt in combinatie met het geneesmiddel misoprostol ectopische zwangerschappen beëindigen. Daarom is het zeer gevaarlijk voor vrouwen die zwanger willen methotrexaat zijn. Volgens de FDA, is methotrexaat vermeld in Zwangerschap Categorie X, waarin wordt gesteld dat "Studies bij dieren of mensen foetale afwijkingen hebben aangetoond en / of er is positief bewijs van de menselijke foetale risico op basis van gegevens over bijwerkingen van het onderzoek of marketing ervaring, en de risico's verbonden aan het gebruik van het geneesmiddel bij zwangere vrouwen duidelijk groter zijn dan de mogelijke voordelen. "

Effecten

Je mag niet drinken van alcohol tijdens het gebruik van methotrexaat. Het wordt vermeld in de handleiding van methotrexaat dat alcohol niet wordt aanbevolen of gedoogd. Sommige artsen zijn van mening dat het nemen van methotrexaat in combinatie met alcohol, vooral regelmatige gebruik van alcohol, is uiterst gevaarlijk en kan schade aan de lever en cirrose veroorzaken. Volgens Dr Supren R. Patel in "Guide A Family Physician's te Monitoring Methotrexaat," zelfs een "veilige" alcoholgehalte wordt niet aanbevolen omdat er geen basis om te bepalen hoeveel alcohol is een veilige hoeveelheid. Dr Patel stelt dat sommige artsen geloven dat het zich onthouden van alcohol volledig tijdens het gebruik van methotrexaat is de enige manier om een ​​veilige en gezonde levensstijl te verzekeren.

Theorieën / Speculatie

Op verschillende gezondheidsproblemen message boards, waaronder het forum op steadyhealth.com, regelmatige methotrexaat gebruikers melden dat zij een paar glazen wijn of bier nu en dan zonder slechte of ongezonde resultaten. Echter, deze resultaten officieus gemeld en zijn alleen de resultaten van een paar individuen, met geen lange termijn alcohol of drugsgebruik informatie in aanmerking wordt genomen.

Waarschuwing

Nuttigen van alcohol tijdens het gebruik van methotrexaat brengt u een verhoogd risico op beschadiging van de lever en cirrose. Hoewel sommige patiënten in staat zijn om weg te komen met het hebben van een paar drankjes een keer in de zoveel tijd, is het niet veilig om te veronderstellen dat je lichaam zal reageren op dezelfde manier. Als u last heeft vreemde bijwerkingen van methotrexaat (of je alcohol hebt gedronken), kunt u meteen uw arts. Wees altijd eerlijk met uw arts over het gebruik van alcohol.