Kunstmatige ingrediënten in Food

Kunstmatige ingrediënten in Food

Kunstmatige levensmiddelenadditieven kunnen gevoeligheden bij sommige mensen en zorgen bij anderen veroorzaken. Sommige ingrediënten lijsten zijn vol van een unfamilar stof na de andere die moeilijk uit te spreken en moeilijker te comfortabel eten voelen. Begrijpen waarom bedrijven zijn onder andere ingrediënten en leren hoe veilig die ingrediënten zijn kan u helpen beslissen wat je wilt niet te consumeren of.

Kunstmatige zoetstoffen

Het hoofdbestanddeel van light frisdrank, worden kunstmatige zoetstoffen gebruikt in vele verminderd suikervrije snoepjes en desserts. Sacharine, aspartaam, acesulfaam-K worden veel gebruikt, maar Splenda wordt het meest gebruikt. Sacharine is ook bekend als Sweet'N laag en een gemengde geschiedenis. Tot 2000 werd het vermeld als een kankerverwekkende stof door de World Health Organization. Aspartaam, ook wel bekend als Nutrasweet, mag niet worden gebruikt in gebakken producten vanwege zijn zoetheid verslechtert. Gevonden in Jell-O en gom, acesulfaam-K is ongeveer 200 keer zoeter dan suiker en is goedgekeurd voor gebruik door het publiek door de Amerikaanse Food and Drug Administration in 1998. Sucralose, gezien als Splenda, wordt geadverteerd als zijnde gemaakt uit suiker. Hoewel het lijkt natuurlijk, het eindproduct van Splenda daadwerkelijk chloor molecule gehecht.

Kleur

Kunstmatige kleur- en verfstoffen voegt levendigheid aan ontbijtgranen, gebak en snoep. Volgens het Center for Science in the Public Interest, de twee meest gebruikte voedingsmiddelen kleurstoffen zijn Red 40 en Geel 5: beiden kunnen allergie-achtige overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Bij kunstmatig gebruikt voor kleur, kan ook van natuurlijke oorsprong kleuring problematisch zijn. Carmine is een roze kleuring opgedaan met kevers en is duidelijk aangegeven op de etiketten voor veganisten of mensen die last hebben van allergieën. Karamelkleuring vaak in soda wordt gemaakt van een oplossing van suiker, maar soms geproduceerd met ammoniak.

Conserveringsmiddelen

Calcium propionaat is van nature, maar wordt kunstmatig geproduceerd om een ​​schimmel-remmer. Heptyl Paraben is een conserveringsmiddel gebruikt in alcohol en propylgallaat wordt gebruikt om te vertragen het bederf van vetten en oliën. Natriumnitraat en natriumnitriet worden veel gebruikt in de vleesindustrie, maar dit gebruik verminderd aangezien sommige kankerverwekkende verbindingen gekookt waargenomen. Sulfieten worden gebruikt om verkleuring in gedroogde vruchten, garnalen en aardappelen te voorkomen tijdens gebruik bacteriegroei in wijn te voorkomen. Ze kunnen leiden gevoeligheden en vernietigen ook bepaalde inhoud B-1 voedingsstof wanneer in levensmiddelen. Natriumbenzoaat en natriumchloride zijn meer natuurlijke conserveringsmiddelen.

Antioxidant

Wanneer zuurstof vermengt zich met het vet in producten, kan de kleur en de smaak van het product verslechteren, terwijl het vet ranzig kan gaan. Antioxidanten werken om die problemen te houden van het gebeuren. Adipinezuur, Ascorbyle palmitaat, BHA, BHT, erythorbinezuur NATRIUMERYTHORBAAT en wijnsteenzuur kunnen alle worden toegevoegd aan kleur en smaak intact. Alpha Tocopherol is vitamine E, terwijl natrium ascorbaat en ascorbinezuur zijn vormen van vitamine C; alle worden gebruikt als antioxidanten.