Kunstgebit Behandelingen

Kunstgebit Behandelingen

Kunstgebit versterken gezichtsspieren, helpen met verbale articulatie en steun in de kauwen (kauwen) proces. Het kennen van de voordelen van een kunstgebit is één ding, maar weten welke prothese behandeling geschikt is voor u is een andere. Er zijn vijf belangrijke behandelingen om uit te kiezen.

Compleet Kunstgebit Behandeling

Dit omvat de extractie van de bovenste en onderste tanden. Een set van custom-fit gegoten acrylhars vormen worden aangebracht over het tandvlees naar de getrokken tanden te vervangen. Een bevoorrechte behandeling, bekend als de onmiddellijke behandeling prothese, is een eendaags proces van winning tot vervanging, maar als gevolg van de kaak en been aanpassingen in de loop van het jaar, monteren van de prothesen is noodzakelijk.

Gedeeltelijke prothesen

Een partiële prothese behandeling vult ontbrekende delen van tanden die niet kunnen worden hersteld. Partials vaste toestellen en zijn ontworpen om in versmelten met de natuurlijke resterende tanden. Deze prothesen zijn bevestigd met het stabiliseren van kronen of sluiting haken die wikkel rond bestaande tanden; ze zijn gemaakt van een metaal en hars combinatie.

Vaste Gedeeltelijke prothesen

Vaste partials, ook wel bekend als "brug werk," zijn permanente porseleinen tanden die direct passen in de wortel gat links van een tandextractie. Eerst wordt een plug geplaatst in de verwijderde vooropening. Na verloop van tijd, zal de kaak groeien rond de stekker, het creëren van een solide basis voor de stomp en de kroon. De stomp wordt geschroefd in de stekker, en het porselein (soms goud of metaal) vormgegeven kroon wordt geplaatst en gevormd op de stekker.

Flipper Kunstgebit

Flipper kunstgebit vallen in de categorie van een partiële prothese, maar deze zijn uitneembare apparatuur. Oorspronkelijk is deze behandeling is ontworpen om een ​​voorlopige oplossing zijn, terwijl de permanente partials werden gemaakt. Flipper prothesen zijn helder acryl formulieren die zijn gevormd naar de contouren en glijden in en rond de omliggende natuurlijke tanden.

Nesbit Kunstgebit

De Nesbit prothese is een éénmalige tandvervanging. De tand en het bevestigingsoppervlak is gemaakt van een flexibel plastic met een harde valse tand naadloos verbonden. Deze behandeling werd ook oorspronkelijk ontworpen om een ​​tijdelijke oplossing totdat een meer permanente gedeeltelijke werd voltooid, maar meer mensen vandaag de dag gebruiken als een permanente oplossing. Omdat het is ontworpen om een ​​tijdelijke oplossing te zijn, is er een reëel risico op het apparaat per ongeluk inslikken.