Kunnen mensen Catch Mange?

Wat is Mange?

Mange kan invloed hebben op mens en huisdieren. De microscopische parasieten worden gewoonlijk aangeduid als mijten. Ze leven op de huid en de vacht van dieren, en kan gemakkelijk worden overgedragen van dieren op mensen.

Hoewel de meeste soorten schurft bijna niet te zien met het blote oog, zijn er enkele vormen van schurft die zichtbaar zijn. De mijten wil verschijnt als kleine zwarte beestjes op de huid van een huisdier. Als ze het bloed van het huisdier hebben gegeten onlangs dat ze kunnen verschijnen rood van kleur. Ze worden meestal gevonden in warme, vochtige gebieden op het dier, inclusief de oksels, bij de anus en rond de mond en de oren.

Mensen en Mange

Als een mens omgaat met een huisdier geschiedt door schurft, kunnen de parasieten worden overgebracht. Waarschuwingssignalen van schurft in een mens zijn jeukende huiduitslag vlekken op de huid. De uitslag begint vaak in de taille lijn waar de broek zitten. Zij kunnen ook langs de kraag lijn, rond bh bandjes, langs de rand van ondergoed en de maag.

Schurft op de menselijke huid is erg jeuken. Crème zalven kunnen worden voorgeschreven aan stik en doden de parasieten. Zonder medische behandeling schurft zal blijven uitbreiden. Want het is een parasiet, kan de uitslag over het lichaam te bewegen vrij snel, die het hele lichaam in minder dan een week als deze niet behandeld.

Huisdieren en Mange

Huisdieren die dragen schurft overmatig krabben zich vaak. Je mag fragmentarisch bont verlies merken als gevolg van de overmatige wrijving. Huisdieren kunnen vaak niet krassen op het gebied achter het hoofd en kan tekenen van bont verlies van de parasieten te tonen aan de achterkant van het hoofd, op de rug en boven de schouderbladen.

Honden, hamsters, muizen, ratten, vogels en andere kleine dieren zijn bekend om te dragen en over te dragen schurft aan mensen. Schurft komt vaak voor bij dieren in grote fokkerij faciliteiten voor het huisdier detailhandel gehouden. Kleine dieren zoals hamsters en muizen sterven mange indien onbehandeld. De parasieten betrekking op de gehele lichaam van het dier, waardoor ze niet in staat om te eten, functie of ademen. Grotere dieren kunnen ook overlijden schurft als er geen menselijk ingrijpen.

Om te voorkomen dat het krijgen van schurft vermijden intiem contact met huisdieren. Ze direct kussen, slapen met huisdieren die veel tijd buiten door te brengen of het krijgen vriendelijk met huisdieren ondergebracht bij elkaar (zoals opvanghuizen en dierenwinkels) kan een overdracht van schurft veroorzaken.