Kunnen contactlenzen beschadigen Eyes?

Contactlenzen bieden mensen met gezichtsvermogen problemen de mogelijkheid om te zien zonder een bril te dragen. Contactlenzen bieden ook de personen met een actieve levensstijl (zoals sporters) het vermogen om uit te voeren zonder de last van eye wear. Maar contactlenzen kunt uw ogen beschadigen onder bepaalde omstandigheden. Daarom loont het om te begrijpen hoe vaak moet je ze elke dag te dragen en hoe ze invloed hebben op uw gezichtsvermogen gezondheid.

Eye Zuurstof en Lenzen

Wanneer contacten worden gedragen elke dag van de week voor langere perioden (meer dan 16 uur per dag), het oog kan lijden zuurstofgebrek als gevolg. Aangezien contacten vast aan de voorzijde van het oog, deze druk de neiging om in de cornea afgesneden bloedvat omloop (en dus zuurstof).

Wanneer dit gebeurt voor langere tijd elke dag oud bloedvaten proberen zuurstof naar dat deel van het oog veer uit nieuwe bloedvaten gevraagd te vormen, volgens de online website Healing Daily.com.

Nieuwe bloedvaten

Deze vorming van nieuwe bloedvaten --- een proces dat bekend staat als angiogenese, aldus de University College Dublin --- is een direct gevolg van het onvermogen van de oorspronkelijke bloedvaten 'aan het hoornvlies te bereiken met zuurstof. Er zijn echter nieuwe schepen niet zoals het origineel schepen in de groei of functie, die vaak ernstige gevolgen op het hoornvlies en het zicht indien niet medisch behandeld gereguleerd --- of contacten te lang worden gedragen tijdens de dag en / of 's nachts.

Ooginfectie uit Contact Met

Naast afbreken oog zuurstof, gebruik van zachte contactlenzen (vooral nachtelijke) lange termijn kunnen andere potentiële ogen beschadigen problemen opleveren: microbiële keratitis, een ooginfectie. Microbiële keratitis, terwijl algemeen geen zicht aandoening, heeft het potentieel om blijvende oogschade de cornea, wat kan leiden tot gedeeltelijke of volledige blindheid doen.

Soft Vs. Harde Lenzen

Bij de beoordeling van de gezondheid van de ogen, moet zachte contactlenzen versus harde lenzen worden beschouwd, maar kan een verschil maken indien voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Zo blijkt uit onderzoek dat harde dragers van contactlenzen hebben minder kans op microbiële keratitis te krijgen (20 procent minder in vergelijking met extended-zachte contactlenzen gebruikers, en 3 procent minder kans dan de dagelijkse-wear zachte lensdragers). Dit komt door het feit dat harde lenzen gewoonlijk verwijderd slapengaan; niet meer in 's nachts als zachte lenzen.

Significant

Dus terwijl contactlenzen potentieel het oog kan beschadigen, en zelfs het zicht ernstig beschadigen, deze schade is normaal gesproken alleen het gevolg van extreme overbelasting.