Kun je de griep meer dan eens?

De griep is een virus tot persoon verspreid van persoon uit niezen of hoesten. Ook al heb je de opbouw van antilichamen na het krijgen van de griep, zijn er zo veel verschillende stammen van het griepvirus die circuleren, is het mogelijk om de griep meer dan eens te krijgen.

A, B, C

Het ergste griep stam is gecategoriseerd als Influenza A, wat vaak resulteert in een aantal doden per jaar. Influenza B is de meest voorkomende soort, terwijl Influenza C is een zeer milde vorm van griep. Influenza A en B veranderen voortdurend en zijn verantwoordelijk voor de jaarlijkse "griepseizoen."

Behandeling

De normale behandeling voor de griep is rust en vloeistoffen. Een nieuw medicijn, Tamaflu beschikbaar maar werkt alleen in bepaalde stammen van het virus.

Betekenis

Volgens het Center for Disease Control, tot 20 procent van de Amerikanen krijgen de griep elk jaar. Degenen met een zwak immuunsysteem zijn meer vatbaar, maar gezonde mensen kunnen ook het contract van de griep.

Overwegingen

Mensen die de griep moeten thuis blijven van het werk of school, zodat ze het niet doorgeven aan andere mensen. Het wassen van de handen goed en over de neus en mond bij niezen of hoesten ook voorkomen dat de verspreiding van de griep.

Waarschuwing

Elk jaar worden nieuwe stammen van de griep verschijnen tijdens het griepseizoen, waaronder de Mexicaanse griep die koppen in het voorjaar van 2009 maakte De beste verdediging tegen het virus is om een ​​griepprik te krijgen, vooral als je in een hoog risico groep.