Kruiden voor het voortplantingssysteem

Kruiden voor het voortplantingssysteem

De traditionele Chinese geneeskunde heeft altijd inbegrepen kruidengeneesmiddelen voor het beheer van gemeenschappelijke voorwaarden voor de gezondheid. De Westerse wereld en achteren gevolgd maar begint nu bewust van de noodzaak aanvullende en alternatieve therapie, waaronder geneeskrachtige kruiden, als behandelingen voor het functioneren van de mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen zijn te worden.

Ginseng

De Pantex - wat "cure-all" in het Grieks, soorten ginseng - is afkomstig uit China, Japan en Korea. Hoewel ginseng wordt vaak gebruikt als een afrodisiacum, hebben tot nu toe alleen proefdier studies bewezen dit uit. De pantax species van het kruid heeft echter geleerd, sperma verhogen en de testes te groeien in konijnen. Het versterkt ook de ovulatie bij kikkers, stimuleert de ei-leggen in kippen en verhoogt paring in mannelijke ratten. Terwijl verder onderzoek op mensen nodig, ginseng doet toename van het aantal zaadcellen en de beweging van het sperma bij mannen, evenals het verhogen van testosteron niveaus.

Ginseng consumptie borsten bij vrouwen veroorzaken, maar kan ook helpen postmenopauzale vrouwen die vaginale droogheid. Het blijkt dat de plant hormonen en andere stoffen die het vrouwelijk lichaam helpen oestrogeen en progesteron ook.

Europese Raspberry

Europese framboos is bekend voor het induceren van een rustgevende, tonic actie op het lichaam van een zwangere vrouw. Het is ook gecrediteerd met het voorkomen van miskramen en het helpen van moeders die borstvoeding geven om meer melk te produceren.

Dong Quai

Inheems in het zuidwesten van China en Japan, dong quai heeft een lange geschiedenis in de traditionele Chinese geneeskunde voor de behandeling van problemen van het vrouwelijk voortplantingssysteem. Het kruid lijkt premenstruele klachten (PMS), menstruele migraine en baarmoeder pijn te verminderen tijdens de menstruatie.

Kleine onafhankelijke studies zijn momenteel aan de gang voor dong quai behandeling van mannen. De onderzoekers hopen te vinden dat het kruid kunnen verminderen of voorkomen testiculaire ziekte als gevolg van vitamine E deficiƫntie.

Astragalus

Astragalus is een kruidachtige vaste plant afkomstig uit Noord-China en Tibet. Het is al lang gebruikt in de Chinese geneeskunde om zowel te versterken en blazen. Het is niet alleen nuttig bij het verlichten van verkoudheid, maar wateroplossingen van het kruid aanzienlijk helpen om de beweging van sperma in vitro.

Kuisboom

Kuis boom, toepasselijk vernoemd naar zijn oude reputatie als een libido decreaser bij vrouwen, is een bladverliezende, aromatische struik inheems in Zuid-Europa, Centraal-Aziƫ en delen van India. Vandaag de dag zijn bessen van de boom wordt gebruikt als een middel voor het verhogen van het geven van borstvoeding bij zogende moeders. Het kan ook van voordeel voor vrouwen met steriliteit problemen door het ontbreken van de menstruatie.

Andere Kruiden voor mannen

Impotentie en premature ejaculatie kan worden verlicht door kruidenmengsels bereid uit overbelasting van de extracten van ginseng, gember, saffraan en vanille bonen.

Meer Kruiden voor Vrouwen

Vrouwenmantel is een nuttig baarmoeder kruid, behulpzaam bij het reguleren van de menstruele cyclus en de controle van de menstruele overstromingen. De wortels en de bladeren van de Europese engelwortel kunnen een vergelijkbaar effect hebben. Kruiden zoals peterselie blad, pennyroyal bloemen, rue blad en boerenwormkruid bladeren kunnen de baarmoeder van een vrouw sterker en taaier in voorbereiding op de bevalling te maken.