Kruiden die energieniveaus verhogen

Kruiden die energieniveaus verhogen

Geneeskrachtige kruiden, waaronder kruiden energieverhogend normaal passen in twee categorieën; stimulantia of adaptogenen, ook wel bekend als tonics. Stimulerende middelen hebben een vrij directe invloed op de energie-en prestatieniveau. Tonics werken om functies in het lichaam, dat ontgiften stimuleren en bevorderen van het welzijn en de krachtige gezondheid.

Ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera), ook bekend als de winter gember, winter kersen of Indiase ginseng, is een plant in de Solanaceae of nachtschadefamilie. Ashwagandha supplementen (adaptogenen) wordt aanbevolen om uithoudingsvermogen en seksuele prestaties te verbeteren. Veel kruidendokters voorschrijven Ashwagandha om stress te verminderen en verbeteren van de immuniteit tegen ziekten.

Bacopa

Bacopa (Herpestis monniera) ook wel bekend als water hysop, is een belangrijke adaptogeen in de ayurvedische geneeskunde. Het is gebruikt, met name in India, voor enkele duizenden jaren. Gemalen bladeren hebben een kenmerkende citroengeur. Een thee gemaakt van de geurige bladeren in genoemde induceren slaap en energie te herstellen.

Fo-Ti

Fo-ti werd voor het eerst opgenomen in de Chinese geneeskunde in AD 713 tijdens de Tang-dynastie en is al lang aangeprezen als het beste van Chinese kruiden. Gebruik fo-ti aanvullingen op uithoudingsvermogen te stimuleren en het herstel van vitaliteit en kracht.

Ginkgo, Ginseng en Gotu Kola

Ginkgo (Ginkgo biloba) is in China geteeld voor eeuwen; sommige bomen gevonden zijn er meer dan 1.500 jaar oud. Vele natuurlijke beoefenaars suggereren behandeling van dementie, seniliteit of voorkomen van de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer met suppletie van ginkgo biloba. Echter, recente studies suggereren dat ginkgo dagelijkse energie kan verhogen, maar niet een lange termijn effect op de mentale capaciteit of achteruitgang hebben.

Ginseng (Eleutherococcus chinensis), een hoofdbestanddeel van de traditionele Chinese kruidengeneeskunde, veroorzaakt naar verluidt een dynamische verhoging van de energie niveaus. Supplementen, tincturen, tonics en thee gemaakt van ginseng worden gebruikt door vele culturen over de hele wereld.

Guto Kola (Centella asiatica) is gebruikt voor duizenden jaren in Azië en Indonesië als een aanvulling op de energie en uithoudingsvermogen te vergroten. Gotu Kola is een jungle moeras plant die oorspronkelijk uit Madagascar, India, Indonesië, Sri Lanka en de vele regio's van Zuid-Afrika. Zei tegen de geest te kalmeren en de focus helder denken, Guto Kola versnelt de stofwisseling. Genaamd de "Fontein van het Leven ', een kruidendokter in China wordt geleefd te hebben, meer dan 200 jaar, omdat hij regelmatig geconsumeerd Guto Kola. Guto Kola is een belangrijk kruid voor het behoud van gezondheid, vitaliteit en welzijn.

Mucuna pruriens

Mucuna pruriens, bekend onder vele namen, waaronder fluweelboon, mucuna, Nescafe, PO de mico, fava-coceira, cabeca-de-frade, cowage, cowhage, koe-jeuk, Bengalen bonen, Mauritius bonen, jeukende bonen, Krame, PicaPica, chiporro, en buffels boon is gebruikt voor eeuwen in Centraal-en Zuid-Amerika als een verkwikkende tonic. Bonen worden geroosterd en fijngemalen tot een vervangingsmiddel voor koffie, dat gaat onder de gemeenschappelijke naam van te maken "Nescafe." Mucuna pruriens extract wordt gebruikt om drastisch te verhogen de energie-niveaus bij gezonde volwassenen.

Rhodiola en Meer

Herbal beoefenaars adviseren dat Rhodiola (Rhodiola rosea) uithoudingsvermogen in de uitoefening of de sportieve prestaties kunnen verbeteren.

Neem kruiden voor energie alleen op advies van een arts. Veel van de kruiden die bevordering van het welzijn en meer uithoudingsvermogen kunnen schadelijk zijn als ze in de verkeerde combinaties of doseringen. Kruiden stimulerende middelen bevatten ephedra, coca, kaneel en zoethout. Hoewel kruiden uw prestaties in een geïsoleerde lichamelijke activiteit kan verbeteren, stimulerende kruiden zijn waarschijnlijk niet blijven om te helpen als ze regelmatig zijn gebruikt of misbruikt.