Krampen in de benen bij Nacht in Children

Hoewel nachtelijke krampen in de benen komen vaker voor bij oudere volwassenen en zwangere vrouwen, kunnen ze invloed hebben op kinderen - meestal in de kuit, maar ze kunnen ook voorkomen in de voet of de dij. De meeste van de tijd deze krampen eindigen binnen een paar minuten, zonder complicaties. Maar ze kunnen een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Herhaalde voorvallen onder de aandacht van een arts worden gebracht.

Frequentie en duur

Een 12-maanden durend onderzoek bij 2.527 patiënten in de afdeling kindergeneeskunde van de Universiteit van Calgary in Alberta, Canada, bleek dat ongeveer 7 procent had last van krampen in de benen; de gemiddelde duur van die krampen was iets minder dan twee minuten en het aantal afleveringen van de krampen in de benen was één tot vier keer per jaar. Acht van de 10 kinderen die krampen in de benen had ze 's nachts, en ongeveer 30 procent had slepende pijn in het getroffen gebied. De meeste mensen die lijden aan de krampen waren ouder dan 12; niemand was onder de leeftijd van 8 en de meeste waren tussen de 16 en 18 jaar oud.

Veel voorkomende oorzaken

Volgens Dr Alan Greene, een professor, kinderarts en eigenaar van DrGreene.com, nachtelijke spierkrampen, of krampen in de benen kan optreden bij kinderen van wie de spieren of pezen zijn te krap voor het groeiende lange botten. Dr Greene adviseert de behandeling van de spasmen door het strekken van de voet en het richten van de tenen naar boven.

De Cleveland Clinic stelt dat nachtelijke krampen in de benen kunnen worden veroorzaakt door langdurig zitten of niet goed zitten; uitdroging; overbelasting van de spieren; en staande op betonnen vloeren. Contracteren van de kuitspier tijdens de slaap kan ook brengen op een kramp.

Onderliggende medische oorzaken

De American Academy of Family Physicians waarschuwt ouders dat een snelle diagnose van onschuldige nachtelijke krampen in de benen van een meer ernstige aandoening kan overzien. In een artikel voor Lancaster General Hospital in Pennsylvania, Roland J. Larrabee, MD, schrijft dat sommige ziekten met symptomen van krampen in de benen bij kinderen kan onder andere de ziekte van Addison, coeliakie, en verworven hypothyreoïdie.

De AAFP en de American Academy of Pediatrics adviseert ouders om mediale advies voor hun kind te zoeken als ze persistent krampen ervaart; aanhoudende pijn; pijn in de ochtend; zwelling, gevoeligheid, en roodheid in een joint; pijn geassocieerd met een blessure; of mank, zwakte, of ongewone vermoeidheid.

Behandeling

Als een kind of adolescent nachtelijke krampen in de benen hebben geen onderliggende medische oorzaak, de Cleveland Clinic beveelt de volgende preventieve maatregelen: het drinken van veel water gedurende de dag (zes tot 8 kopjes) om gehydrateerd te blijven; rekken van de kuitspieren vlak voor het bed; en het losmaken van de lakens en dekens aan de voet van het bed. Voor aanhoudende pijn op de kramp site, kunnen ouders proberen het toepassen van warme, vochtige warmte of ijs packs.

De Cleveland Clinic meldt dat kinine, een stof die van nature in de bast van de kinaboom werd eenmaal aanbevolen voor de preventie van frequente krampen; echter, als gevolg van ernstige en potentieel fatale bijwerkingen, de Food and Drug Administration verbiedt nu bedrijven uit de marketing van kinine voor dat off-label gebruik. De FDA keurt kinine alleen in recept vorm en alleen voor de behandeling van malaria.

Rusteloze benen syndroom

Ouders wiens kind ontwaakt uit een occasionele nachtelijke kramp in de benen is het misschien verwarren met rusteloze benen syndroom; de twee niet verbonden. Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke, RLS is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door onaangename gewaarwordingen in de benen, meestal wanneer in bed te rusten of te proberen te slapen, en een oncontroleerbare drang om ze te verplaatsen. De symptomen kunnen variëren van ongemakkelijk irriterend voor pijnlijke.