Kosten van bestraling radiotherapie voor prostaatkanker

Hoewel het primaire doel van de behandeling van prostaatkanker altijd uitroeiing van de dreiging zal zijn, zal een secundaire zorg voor veel patiënten te betrekken omgaan met de kosten van de behandeling. Het kiezen van een methode voor de bestrijding van prostaatkanker kosteneffectief kunnen achterlaten als u leven met uw financiën intact, dus het begrijpen van de verwachte kosten van radiotherapie is een goede stap in de richting van 'informed consent'.

Prostaatkanker

Volgens de Medline Plus website, prostate kanker een kanker die de prostaatklier, die een klein, walnoot klier die deel uitmaakt van het mannelijke voortplantingssysteem. Symptomen van deze aandoening zijn urine-problemen, zoals het onvermogen om te plassen op commando, overmatig plassen 's nachts en pijn tijdens het urineren. Andere symptomen zijn bloed in het sperma of urine.

Radiation Therapy

Radiotherapie wordt vaak gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zodat de totale kosten van de behandeling zal waarschijnlijk niet beperkt tot de kosten van alleen bestralingstherapie. Andere vormen van behandeling die vaak worden gebruikt omvatten chirurgie en chemotherapie (giftige geneesmiddelen tegen de kankercellen te doden) (geheel of gedeeltelijk verwijderen van de prostaat).

Radiation Therapy Cost

EBRT is een vorm van uitwendige bestraling, waardoor straling wordt toegepast op de prostaatklier via een machine buiten het lichaam met gamma of röntgenstraling naar de taak te volbrengen gelegen. Volgens een studie gepubliceerd in de februari 2007 editie van het tijdschrift 'Cancer, "de gemiddelde kosten van de behandeling van individuen die uitwendige bestraling is $ 24.204 in de eerste zes maanden van de behandeling, met elke extra zes maanden van de behandeling voorbij de eerste resulterende in de gemiddelde extra kosten van $ 3.222. Dit is inclusief de kosten van medicijnen, poliklinische bezoeken en verblijf in het ziekenhuis gemaakt in verband met de behandeling tijdens de eerste zes maanden tijd.

Vergelijkingen

Terwijl androgeen deprivatie therapie is de meest kostbare vorm van behandeling in het algemeen, radiotherapie is een zeer goede tweede. De minst dure vorm van behandeling tijdens de eerste zes maanden van de behandeling is het kijken en wachten, dat is een andere manier om te zeggen dat er geen medische procedures worden afgezien uitgevoerd vanuit reguliere testen. Prostate verwijdering chirurgie is een behandelingsmethode relatief goedkoop, maar zoals hierboven vermeld, zal het vaak moeten worden gecombineerd met andere technieken, zoals bestralingstherapie.

Overwegingen

Houd in gedachten dat deze gemiddelde kosten en mag niet indicatief voor wat je zal doorbrengen in de loop van de behandeling worden overwogen. Leeftijd speelt ook een grote factor in de kosten, met een jongere, een lager risico patiënten hoeven minder dure vormen van therapie terwijl oudere patiënten vaak behoefte aan de "grote kanonnen" van dure behandelingen zoals androgeen deprivatie en bestraling. De fase en de toestand van de kanker een rol in de verhoging verwerkingskosten spelen, met meer ontwikkelde en agressieve tumoren die tot hogere kosten van de behandeling.