Kortison Vs Sklerose för Neuroma Behandling

Neurom uppträder vanligen i foten. Ofta kallas Mortons neurom, de är noncancerous tumörer som består av nervvävnad. De uppstår när rörelse i två mellanfotsbenen (ofta 3: e och 4: e) irriterar nerverna mellan dem. Neurom orsakar domningar och skytte smärta i framfoten och kan orsaka hälta och hälsporre om de lämnas obehandlade. Omkring 70% av patienterna neurinom befrias från sina besvär genom att bära anpassade orthodics. För de övriga 30%, det finns två icke-kirurgiska behandlingar som ofta är fotvårdsspecialist nästa kur, kortison injektioner och skleros injektioner.

Förstå Syfte

Den stora skillnaden mellan det kortison injektion och skleros injektion är hur det påverkar neurom. Kortison är en steroid som vanligen används för att minska inflammation. I fallet med en neurom, kortison injiceras kring neurom att reducera nerv svullnad och avlasta trycket. Den är inte avsedd att bota detta tillstånd; emellertid är dessa injektioner tänkt att krympa neurom, så att det inte längre är smärtsam.

Skleros injektion är en utspädd alkohollösning, som insprutas i närheten av platsen för den neurom. Dessa injektioner är ofta kallas kemisk kirurgi på grund av deras effektivitet i att vända på neurom. De administreras för att förstöra den smärtsamma nervknippet inuti neurom, samtidigt som ytterväggarna intakt för att främja normal nervregenerering.

Veta Success Rate

Patienter som tar antingen skleros eller kortisoninjektioner bör räkna med att besöka en fotvårdsspecialist för flera behandlingar innan uppnå lindring. Sclerosis injektioner kan göra ett neurom lidande smärtfri i 3 till 6 behandlingar en gång i veckan eller varannan vecka. Även kortison injektioner är mer potenta, bör patienter förväntar lättnad i 2 till 3 injektioner.

På grund av det lägre antalet doser som krävs för resultat, podiatrister erbjuder kortison skott som den första raden av behandling. Framgången för kortison injektioner är cirka 15 till 20%. Alkohol eller skleros injektioner har en mycket större framgång. Studier och patienternas erfarenheter har placeras 60 till 90% framgång, om fotvårds upplevs.

Genomgång Möjliga komplikationer

Liksom för varje behandling, det finns risker när man väljer antingen kortison eller skleros injektioner. De flesta patienter har lindriga eller inga negativa effekter från dessa injektioner bortsett från ökade, tillfällig smärta omedelbart efter läkarens besök, men det är viktigt att ta dessa möjligheter i beaktande. Skleros injektion kan leda till sår i huden vid injektionsstället, svullnad av senor eller stelnade lederna. Kortison injektioner kan orsaka missfärgning eller blekning av huden vid injektionsstället, atrofi av omgivande muskler och ben, och gallring av trampdynorna när överutnyttjas.

Saker att komma ihåg

Det är viktigt att få diagnos och behandling för ett neurom. Tidig behandling kommer att resultera i en kortare återhämtningstid. Patienter måste arbeta tillsammans med sina läkare för att skapa en plan som bäst kommer att tjäna dem. Det är aldrig en dålig idé att vara en informerad patient och röst frågor och farhågor vid ett besök. Det är också viktigt att se till att välja en fotvårdsspecialist med neurom kunskap och erfarenhet för att göra läkningsprocessen så ändamålsenliga som möjligt.