Kortison Injektion för Ischias smärtlindring

Enligt Dr Richard Staehler, medicinsk skribent för Spine-Health.com har epidural kortison steroidinjektioner använts för behandling av ländryggssmärta och problem, inklusive ischias, sedan 1952 Kortison injektioner används för att hantera smärta och inflammation i samband med ischias , även om de är sällan den enda lösningen. En omfattande behandlingsplan för ischias omfattar ofta flera andra faktorer, bland annat sjukgymnastik, livsstilsförändringar och kärnstärkande övningar.

Vad är Kortison?

Kortison är ett naturligt förekommande hormon i kroppen. Det produceras av binjuren ovanpå njurarna. Den kortison som används i epidural injektioner för ischias är en halv artificiell form som är användbar för att undertrycka inflammation. Ischias smärta är vanligen en bieffekt av en inflammerad, utbuktning eller diskbråck som trycker på ischiasnerven. Epidural kortison injektioner ger kortison direkt till problematiskt område, vilket gör smärtlindring och minskad svullnad mer fokuserade än traditionella smärtstillande och orala steroider.

Procedur

Epidural kortison injektioner levereras direkt in i utrymmet i ryggraden. Anestetika såsom lidokain eller bupivakain och saltlösningar är vanligt i kombination med kortison för att tvätta bort eventuella inflammatoriska föremål eller ämnen kring det smärtande området. Om den första injektionen är effektiv på att lindra smärta och inflammation, kan en patient ha upp till tre kortison injektioner per år.

Fördelar

Epidural kortison injektioner kan hjälpa blockera inflammation orsakad av kemiska och mekaniska faktorer, såsom ett diskbråck. Kortison hjälper också delvis blockera immunsystemets svar för att minska smärta orsakad av inflammation. De positiva effekterna av kortison injektioner för ischias tenderar att vara tillfällig och varar från några veckor till ett år. De långsiktiga fördelarna med kortison injektioner är diskutabel, och undersökningar ofta inte skilja mellan olika typer av injektioner som används och vilken typ av smärta de används på. En studie 1998 publicerades i Archives of fysikalisk medicin och rehabilitering fann att 80 procent av patienter med ihållande ischias upplevt någon smärtlindring med epidural kortison injektioner, medan endast 48 procent rapporterade smärtlindring från en placebo saltlösning injektion.

Överväganden

Vissa patienter ska inte få kortisoninjektioner. Patienter bör diskutera någon tidigare sjukdomshistoria och bekymmer med sin läkare innan man beslutar om kortison injektioner som en potentiell behandling för ischias smärta. Patienter som har någon typ av infektion bör undvika steroidinjektioner tills infektionen har läkt ut. Gravida kvinnor bör vara försiktig med att ta emot kortisoninjektioner. Fluoroskopi, en typ av röntgen används för att övervaka leveransen placeringen av kortison kan inte användas på gravida kvinnor. Patienter som tar blodförtunnande medel eller har en blödningssjukdom, såsom hemofili, även bör undvika epidural steroid injektioner.

Biverkningar och risker

Eftersom kortison är ett naturligt förekommande hormon, det finns inga allergiska reaktioner. Vissa patienter kan uppleva allergiska reaktioner på bedövningsmedel kombineras till injektionerna, dock. De flesta biverkningar är milda och förekommer mer sällan än med oral användning steroid. Vanliga biverkningar inkluderar ångest, ansiktsrodnad, feber, sår, sömnlöshet och huvudvärk. Risker som är allvarligare är sällsynta och omfattar infektion vid injektionsstället, blödning och nervskador.