Koreaanse Natuurlijke Kruiden

Koreaanse Natuurlijke Kruiden

Korea heeft een 4.000-jaar geslacht van de traditionele geneeskunde bekend als Han gehangen. Het land produceert een aantal van geneeskrachtige kruiden, de meest bekende daarvan is Panax ginseng, ook wel aangeduid als de Koreaanse of Chinese ginseng. Dit kleine vaste plant, nu uiterst zeldzaam, oorspronkelijk groeide in het wild in de vochtige bossen van het noorden van China, Mantsjoerije en Korea. Het laatste land cultiveert nu het kruid nogal uitgebreid. Verscheidene andere Koreaanse natuurlijke kruiden worden ook gebruikt in verschillende alternatieve of aanvullende medische praktijken wereldwijd.

Koreaanse ginseng

Koreaanse ginseng (Panax ginseng) heeft niet dezelfde eigenschappen als de Chinese en Amerikaanse versies hebben en is lang niet zo gemakkelijk beschikbaar. Deze wortel wordt beschreven als de meest krachtige in termen van medicinale voordelen. Het is ook de duurste. De overheid houdt toezicht op nu de oogst, export en productie; in sommige delen van Korea het kruid is uitgestorven. Koreaanse rode ginseng heeft een lange reputatie voor zijn vermogen om het immuunsysteem te stimuleren en afweren hart-en vaatziekten. Andere toepassingen zijn impotentie, stress, energie en stralingsbescherming.

Koreaanse Hysop

Koreaanse hysop (Agastache rugosa), ook wel bekend als de Koreaanse munt, staat bekend om zijn vermogen om de sinussen te wissen. Het bevat krachtige antioxidanten die het menselijke immuunsysteem te stimuleren. Het kruid is eeuwenlang gebruikt om koorts te breken door het bevorderen van een zweet. De gemalen bladeren worden ook toegepast op kneuzingen en wonden om een ​​snelle genezing te bevorderen. Volgens Dr Ben Kim, kunnen kleine hoeveelheden natuurlijke pepermunt plaatsen voor het verbeteren spijsvertering en de symptomen van ontstekingen, zoals artritis en chronische tendinitis verlichten.

Bijvoet

Bijvoet kruid (Artemisia vulgaris) wordt op verschillende manieren gebruikt in Korea en is een veelgebruikt ingrediënt in thee, soepen en rijstwafels. Het is befaamd om een ​​bloed reinigingsmiddel zijn bij inname. Een interessante manier bijvoet wint aan bekendheid in de VS is om het in moxibustion warmte therapie te branden. Het kruid is verouderd, vermalen tot een pluis en gevormd in een cigarlike cilinder heet een moxastok dat vervolgens indirect wordt gebruikt met acupunctuurnaalden of direct verbrand boven de huid van de klant. Het kruid staat bekend om de energiestroom, of qi stimuleren, onderhouden algemene gezondheid en verdrijven koude en vocht.