Koortslip Cures en Preventie

Koortslip, soms koorts blaren, kleine, met vocht gevulde blaasjes die meestal op de lippen en buitenste deel van de mond. In sommige gevallen kunnen ze ook op de wangen, kin of in de neusgaten. Deze tintelen, soms pijnlijk, rood blaren schering en inslag bij mensen gediagnosticeerd met het herpes simplex virus. Koortslip duren meestal zeven tot 10 dagen, en kan tot 20 dagen te verschijnen nadat u geweest bent blootgesteld aan het herpes simplex virus, volgens de Mayo Clinic.

Cures en behandeling

Omdat er geen behandeling voor het herpes simplex virus, is er geen manier om te genezen of geheel voorkomen koortslip uitbraken. Koortsblaasjes genezen meestal op hun eigen binnen zeven tot 10 dagen; echter, kan een arts een actueel antivirale medicatie voorschrijven om te helpen de pijn te verminderen, te versnellen herstel en de symptomen te verlichten.

Antivirale geneesmiddelen meestal voorgeschreven voor koortsblaasjes omvatten aciclovir crème en zalf (Zovirax), penciclovir crème (Denavir), valacyclovir (Valtrex), famciclovir (Famvir), en docosanol (Abreva). Volgens de National Library of Medicine, kan zelfzorg en over-the-counter medicijnen ook helpen met koortslip pijn.

Houd een zak ijs of koude comprimeren via koortslip ongeveer 10 minuten, meerdere keren per dag, om pijn en tintelingen verlichten. Je kan ook aspirine, paracetamol of ibuprofen voor pijn en koorts in verband met de koortslip. Koortslip behandelingen zal alleen het minimaliseren van uw pijn. Ze kunnen niet genezen van een koortslip of het voorkomen van toekomstige uitbraken.

Koortslip zal gaan door vijf verschillende stadia voordat het opruimen. Deze stadia zijn: de tintelingen fase (duurt 1-2 dagen), de blister fase (duurt twee dagen), de wenende / ulcus fase (looptijd van een dag), de korstvorming fase (van twee tot drie dagen), en ten slotte, de helende fase. Koortsblaasjes vertrekken meestal geen litteken als ze eenmaal genezen.

Preventie

Als u momenteel niet over een koortslip, er zijn een paar manieren waarop je ze kunt voorkomen. Vermijd elk seksueel contact met mensen die het herpes simplex virus. Vermijd ook seksuele en huid-op-huid contact met een persoon die een koortslip. Gebruik geen voorwerpen zoals bestek, vodden, scheermesjes, en lippenbalsem te delen, want een koortslip wordt gemakkelijk verspreid door alles dat in contact komt met het.

Mensen die momenteel een koortslip moeten de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat ze anderen niet besmetten of verspreid de zweren naar andere delen van hun lichaam, zegt de National Library of Medicine. Vermijd kussen mensen wanneer u een actieve koortslip. Was altijd grondig uw handen voordat u een andere persoon aan te raken, gebruik sunblock op je gezicht en lippen, en wees voorzichtig bij het aanraken van een deel van uw lichaam nadat u uw koortslip hebt aangeraakt. De Mayo Clinic waarschuwt dat "je ogen en genitale gebied bijzonder gevoelig voor verspreiding van het virus kunnen zijn."

Tot slot, het vermijden van mogelijke triggers kan helpen voorkomen koortslip uitbraken. Vermijd stressvolle situaties, verwonding of trauma aan de lippen of mond, vermoeidheid, en langdurige blootstelling aan de zon en koude. Koude en griep, koorts, en verkeerde voeding kan ook leiden tot een koortslip uitbraak.