Konstant ledsmärta

Konstant ledvärk är en allvarlig fråga, som fogar måste användas regelbundet för att bibehålla sin flexibilitet, rörlighet och användbarhet. Denna konstant smärta kan orsaka lederna blir svåra att använda och leda till atrofi i skelett, muskler eller ligament. Smärta kan behandlas på många olika sätt och bör åtgärdas omedelbart, så att livskvaliteten kan fortsätta ohämmat.

Orsaker

Konstant ledvärk kan orsakas av sjukdomar som artrit, gikt och osteoporos och, om den inte behandlas, kan bli kronisk. Skadorna vid olyckor eller under fysiska aktiviteter kan orsaka musklerna att riva eller senor blir inflammerade, vilket leder till ständig ledvärk. Inflammation i slemsäckar, som är vätskefyllda blåsor som pad ben, leder också till ledvärk. Detta är ett tillstånd som kallas bursit.

Tidsplan

Konstant ledvärk präglas av obehag som varar längre än tre månader. I dessa fall, over-the-counter medicinering och milda smärtstillande medel vanligtvis har begränsad eller ingen effekt. Alternativa metoder som akupunktur, kirurgi och sjukgymnastik kan krävas för att eliminera smärta.

Behandling

Naturliga behandlingar som akupunktur och massage burk dov smärta och förbättra rörligheten genom att stimulera nervändar och manipulera kroppens kemiska smärtreceptorer. En läkare kan ordinera sjukgymnastik för att stärka muskler och återställa användbarhet för lederna. Terapeuter anställa en uppsjö av tekniker, såsom kompression och ultraljudsbehandling, för att hjälpa molande smärta. Slutligen kan receptbelagda smärtstillande medel ger ett visst mått av lättnad för leder, men tala med en läkare innan du tar dem för att förhindra risken för en negativ allergisk reaktion.

Tips

Applicera is förpackningar eller påsar med frysta grönsaker till inflammerade och ledvärk för att minska svullnad och ge bedövande lindring för lederna. Var noga med att placera ett tunt tyg mellan isen och huden för att förhindra frost brinna. Om det gemensamma gör ont när den rör sig, anser att komprimera den med atletisk tejp eller en gjuten för att förhindra ofrivilliga rörelser. Om den ömma leden är i foten, höja den på en kudde när du ligger ner.

Förebyggande / Lösning

Använd lämplig klädsel när du tränar för att förhindra skador på dina muskler och leder. Dessutom gäller inte onödigt tryck eller kraft till en sjuk gemensamt. och undvika repetitiva rörelser som orsakar obehag eller smärta över tiden. Motion dagligen i minst 30 minuter för att bibehålla sin flexibilitet och öka blodflödet till lederna, men fungerar inte ett ont gemensamt till den punkt där det orsakar kraftig smärta.

Varning

Uppsök läkare omedelbart om en smärtsam gemensamt börjar blöda, blir deformerad, sväller plötsligt, upplevelser intensiv smärta eller orörlighet, eller om ett ben eller senor exponeras. Dessa kan vara tecken på en mer allvarlig komplikation och bör behandlas omedelbart för att förhindra felaktig läkning och ytterligare obehag.