Komprimerad ryggradsdisk Disorder

Komprimerad spinal disk sjukdom, även känd som ett diskbråck eller "diskbråck", är ett medicinskt tillstånd som drabbar ryggraden. De tillstånd resulterar från en tår eller flera tårar i den yttre ringen av en intervertebral disk, som tillåter den mjuka vävnaden i disken att bukta.

Orsaker

Komprimerad spinal disk sjukdom är ofta resultatet av vardagens slitage, konstant sittande eller ofta lyft. Cigarettrökare löper större risk att utveckla sjukdomen på grund av kemikalier i röken, som påskyndar försämringen av diskarna.

Symptom

Disorder symtom varierar och beror till stor del på var den skadade vävnaden. Vanliga symtom kan vara allt från mindre till svår smärta i ryggen. Smärta drabbar oftast andra delar av kroppen, på en sida.

Plats

Smärta frekvensen och svårighetsgraden är beroende av platsen för den skadade vävnaden. Cervical diskskada orsakar nacke, skalle, skuldra, hand och arm smärta. Lumbar och bröstkorg diskskada orsakar skinkor, lår, fötter, toe och smärta i nedre ryggen. Sjukdomen drabbar sällan de bröstkorg skivor, eftersom de vanligen ganska stark.

Behandling

Vanliga behandlingar inkluderar smärta medicinering, sjukgymnastik, massage, kiropraktik tekniker, sängläge, lumbosakrala stödbälten och epidural injektioner i platsen för vävnadsskada. Överviktiga patienter är ofta rekommenderas för att gå ner i vikt för att lindra smärta.

Kirurgi

Kirurgi bör betraktas som en sista utväg och endast användas i svåra fall när smärtan inte kan lindras genom icke-kirurgiska metoder. Det finns flera kirurgiska metoder för att reparera eller lindra komprimerad spinal skiva sjukdom.