Koliek Buikpijn symptomen bij volwassenen

Koliek Buikpijn symptomen bij volwassenen

Hoewel koliek is meestal een aandoening geassocieerd met baby's, volwassenen kunnen last hebben vergelijkbare symptomen. Er zijn een aantal onderliggende aandoeningen die koliek pijn kan veroorzaken bij volwassenen, evenals verschillende manieren te behandelen of beheren van de symptomen. Als u koliekpijn en betreft, is het belangrijk om een ​​arts om de oorzaak te raadplegen.

Identificatie

Koliek is geïdentificeerd als een pijn in de buik, onderrug of borst die vaak optreedt na het eten. Het kan worden geassocieerd met bepaalde voedingsmiddelen, zoals gekruid of zuivel. Dit symptoom kan ook gepaard gaan met andere secundaire symptomen, zoals vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, wind, brandend maagzuur en prikkelbaarheid. De pijn zou kunnen reizen vanaf de voorkant van je lichaam om de achterkant, of kan inconsistent zijn. In sommige gevallen is het misschien een scherpe, stekende pijn in plaats van de pijn die de meeste mensen associëren met buikklachten.

Betekenis

Koliek pijn kan erg ongemakkelijk en kunnen ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van uw leven. De bijbehorende symptomen kan ook leiden tot ongemak. Er zijn verschillende oorzaken van koliek pijn, prikkelbare darm syndroom nierstenen, dus is het belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose van een arts krijgen. Enkele voorwaarden zal onmiddellijke behandeling vereisen, terwijl anderen zullen moeten worden beheerd. Vaststellen van de juiste oorzaak zal u toelaten om de juiste behandeling te krijgen en te voorkomen dat de onderliggende aandoening van steeds slechter.

Oorzaken

Abdominale pijn kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden. Het kan door een voedselintolerantie, zoals een allergie voor melk of soja, waarbij de symptomen gewoonlijk verschijnen na het eten van voedingsmiddelen die deze stoffen bevatten. Koliekachtige buikpijn kan ook te wijten zijn aan nierstenen, die wellicht moeten worden gebroken met laserbehandelingen. Dit soort buikpijn kan ook worden gevonden in het prikkelbare darm syndroom-patiënten of mensen die in stress.

Preventie en oplossing

De preventie en oplossing colicky buikpijn afhankelijk van de oorzaak. Als de symptomen niet onmiddellijk te behandelen en moeten worden beheerd, zal uw arts de juiste medicatie nodig voorschrijven. Als de oorzaak van het milieu - veroorzaakt door een voedselintolerantie - het elimineren van dat voedsel uit je dieet zal helpen verlichten van de pijn. Alternatief zijn er verschillende kruiden die als antispasmodica. Deze omvatten calamus, gember, wilde yam en pepermunt, die kunnen worden gekocht in supplement vorm van een health food store.

Overwegingen

Prikkelbare darm syndroom is gemakkelijk verward met andere aandoeningen zoals het presenteert soortgelijke symptomen naar diverse andere darm stoornissen. Als uw arts vermoedt dat u het prikkelbare darm syndroom, zal een bloedonderzoek worden uitgevoerd om uit te sluiten andere aandoeningen die koliek pijn kunnen veroorzaken, zoals bloedarmoede, coeliakie, infecties en colitis. In zeldzame gevallen kan uw arts ook willen een endoscopie, verrichten wanneer zij onderzoekt uw darm met behulp van een kleine telescoop. Dit is ook om uit te sluiten andere aandoeningen die de mogelijke oorzaak van de symptomen van het prikkelbare darm syndroom.