Knuckle gewrichtspijn

Knuckle gewrichtspijn

De knokkels zijn gewrichten in de handen die helpen bij de beweging van de vingers. Knuckle gewrichtspijn kunnen gebruik maken van de handen te beperken en, indien ernstig, kunnen eenvoudige taken nogal moeilijk uit te voeren te maken.

Oorzaken

Vingerkootje pijn kan worden veroorzaakt door eenvoudige gewricht verwonding of ziekten zoals reumatoïde artritis (RA), jicht of osteoartritis. Andere oorzaken zijn fracturen, diabetes, perifeer vaatlijden, chemische of thermische brandwonden, zenuw trauma, beroerte of vinger letsel.

Symptomen

De symptomen kunnen zwelling en stijfheid, in aanvulling op de pijn. Volgens Dr Dean Smith in Houston, andere symptomen zijn onder meer moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals het vastgrijpen van keukengerei of een pen of potlood, schrijven of het draaien van een sleutel. Veel mensen merken dat hun vingers "leunt" op de ene zijde in de tijd.

Niet-chirurgische behandeling

Niet-chirurgische behandeling bestaat uit over-the-counter medicatie zoals Advil of Aleve of voorgeschreven medicijnen voor de pijn. Bovendien, volgens Desert Hand Associates, injecties met anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn nuttig in het verminderen van pijn en zwelling.

Chirurgische Behandeling

Als niet-chirurgische behandeling niet te helpen bij het verlichten van pijn, kan een operatie nodig zijn. Volgens Desert Hand Associates, zijn er twee soorten operaties: synovectomy (zacht weefsel vervanging) en gewrichtsprothese (gebruikt in ernstige gevallen). Complicaties van gewrichtsvervangende kunnen ontstaan ​​- het kunstgewricht kan breken of slijten en een tweede gezamenlijke vervanging kan worden aanbevolen op de weg.

Revalidatie

Na de operatie zal de hand in een spalk worden geplaatst voor verscheidene dagen. Therapie zou duren meestal 4-6 weken en bestaan ​​uit speciale oefeningen.