Kliniska symtom på anemi

Anemi är ett tillstånd där röda blodkroppar är lägre än normalt. Det kan vara ett resultat av reducerat hemoglobin i de röda blodkroppar, som transporterar syre i kroppen. Som ett resultat av att kroppen inte får syrerikt blod den behöver, lämnar de med anemi känner sig slö och kroniskt trött. Hemoglobin är ett proteinrikt järn ämne som är en föreskriven botemedel för dem som lider av anemi. Kliniskt, det finns ledtrådar som kan utlösa en anemi diagnos.

Gulsot

Hemolytisk anemi involverar onormal nedbrytning av röda blodkroppar. Detta tillstånd är ofta ärftlig, men kan förvärvas. Detta tillstånd kan leda till att patienten blir jaundiced eftersom hemoglobinet biprodukt bilirubin inte filtreras genom levern. Tillståndet kan leda till mörkbrun urin, och gul hud och ögon färg. Detta kan vara ett livshotande tillstånd om de inte behandlas på rätt sätt.

Vinkel Chelitis

Kantiga keilit är lesioner hittades vid mungipan. De är resultatet av inflammation som leder till sprickor, split och eventuellt grunda sår på utsidan av munnen. Denna kliniska symptom är ett resultat av järnbristanemi och manifesterar starkare symptom till följd av en svampinfektion i lesionen.

Glossit

Glossit kan bero på en av tre brister: järnbrist anemi, folatbrist anemi och vitamin B-12 brist. Det orsakar en svallning av tungan. I extrema fall kan glossit orsaka blockering av luftvägarna och kräver akut medicinsk vård.

Splenomegali

Utvidgningen av mjälten kallas splenomegali och kan leda till svåra magsmärtor eller en bristning av mjälten. Splenomegali är suggestiv av kronisk hemolytisk anemi, leukemi, lymfom eller portal hypertension. Ofta hemolytisk anemi blir en co-tillstånd med en av de andra ovannämnda villkor.

Frontal relief

Frontal relief är den överdrivna utskjutande av pannan. Det är ett symptom ofta i barn med sicklecellanemi, vilket är en ärftlig form av blodbrist som ger röda blodkroppar en onormal form, vilket gör det svårt att transportera hemoglobin effektivt. Sickle cellerna dör inom 20 dagar jämfört med normala röda blodkroppar som har en livslängd på 120 dagar och kroppen kan inte ersätta dem tillräckligt snabbt, vilket kan leda till sicklecellkris som kräver omedelbar läkarvård.

Neurologiska förändringar

För vissa typer av anemi, såsom perniciös anemi, kan neurologiska symtom vara förhärskande innan diagnosen anemi. Dessa symtom kan vara en ostadig gång, positivt Babinskis tecken för nerv-reflextestning, nedsatt luktsinne och stickningar i armar och ben. Dessutom kan en person uppleva minnesförluster och deras personlighetsdrag kan ändras. Perniciös anemi uppstår när ett protein i magen som kallas intrinsic factor inte produceras tillräckligt på binda med vitamin B-12.