Klinische symptomen van hallux valgus Abducto

Hallux valgus abducto (HAV) is een pijnlijke voet aandoening die kan leiden tot veel problemen. De term "hallux" naar de grote teen en "valgus" is een term die een anatomische misvorming stappen van het lichaam aangeeft. Daarom HAV beschrijft de ontvoering van een persoon de grote teen in de richting van de kleinere tenen. Vrouwen hebben de neiging om te lijden aan deze aandoening vaker dan mannen. Mensen die geen schoenen hoeft te dragen zijn waarschijnlijk om het te ervaren.

Eerste symptomen

Een persoon de grote teen begint naar binnen en een bult vormen bewegen aan de binnenzijde, over de middenvoetsbeentje. Bekend als een bunion, kan deze bult wisselende hoeveelheden ongemak veroorzaken. Volgens de Mayo Clinic, tekenen van een bunion zijn zwelling, roodheid of pijn rond de grote teen gewricht. De huid van een persoon zal dikker aan de basis van de grote teen.

Verhoogde Pain

Het dragen van schoenen zal irriteren een bestaande HAV symptomen. De constante druk die schoenen op de bunion en middenvoetsbeentje kan het bot dikker, waarbij het bot leidt tot nog wrijven tegen schoenen van een persoon en kan onaangenaam aanvoelen. Daarnaast kan de kracht van de grote teen leunt naar binnen leiden teennagels uit te groeien tot de zijkanten van hun nagel bedden. Hamertenen, het buigen kleinere tenen, is een andere mogelijke effect.

Bewegingsbeperking

De conditie vordert, zal de tweede teen gaan bewegen en overlappen de grote teen. Dit maakt het nog moeilijker voor patiënten om schoenen die passen en bijdraagt ​​aan de groei van likdoorns of eelt voorbeeld. Overlappende tenen ook het vermogen van een persoon om de grote teen (hallux limitus) bewegen te beperken. In een poging om pijn te verminderen van deze voorwaarde kan iemand uiteindelijk lopen met tenen naar buiten gedraaid. Deze loopstijl maakt HAV symptomen erger. Indien onbehandeld, kan het misvormingen veroorzaken.

Behandeling

De Mayo Clinic zegt dat zowel chirurgische en niet-chirurgische behandeling opties bestaan ​​voor HAV. Chirurgen kunnen proberen om een ​​persoon gezwollen weefsel te verwijderen of strek de grote teen. Ook kunnen artsen meer comfortabele schoenen suggereren, tape voet van een persoon, of medicijnen voorschrijven.