Klinische diagnostische testen voor rugpijn

Het kan moeilijk zijn om een ​​nauwkeurige diagnose van de oorzaak van de pijn in de rug krijgen. Er zijn een aantal diagnostische tests beschikbaar die kunnen helpen artsen om de juiste diagnose en behandeling te maken.

Identificatie

Het is belangrijk een nauwkeurige diagnose van de oorzaak van rugpijn verkrijgen. Dit zal zorgen voor de juiste behandeling en helpen om de oorzaak van de pijn op te lossen. Een arts zal de geschiedenis van een patiënt gebruikt, en diagnostiek, de oorzaak van rugpijn bepalen.

Soorten

Sommige soorten rugpijn kan een hernia of het resultaat van degeneratieve ziekte. Een letsel kan een breuk van de wervelkolom, die kan leiden tot rugpijn.

X-Rays

Röntgen kan informatie over de botstructuren van de wervelkolom. Röntgen kunnen helpen bepalen of er een breuk of een tumor aanwezig.

MRI

Een MRI (magnetic resonance imaging) kan helpen geven gedetailleerde informatie die nuttig kan zijn bij het bepalen van een diagnose voor pijn in de rug. Een MRI wordt gebruikt om uit te sluiten tumoren, degeneratieve discopathie of spinale infecties. Een arts kan een MRI om te bepalen of een operatie voor rugpijn gerechtvaardigd is te bestellen.

CT-scans

Een CT (computertomografie)-scan zal de arts zeer gedetailleerde informatie over de structuur van de rug te geven. Het kan helpen om te bepalen of de patiënt lijdt aan bepaalde voorwaarden zoals een hernia of stenose.