Klinische beschrijving van Dementie

Klinische beschrijving van Dementie

Een klinische beschrijving van dementie heeft te maken met het onderzoek en de behandeling van patiënten met dementie. Om te begrijpen hoe om te gaan en mensen die dementie te behandelen, moet u een basiskennis van de groep van symptomen die een progressief verlies van geheugen en andere intellectuele operaties veroorzaakt hebben.

Definitie

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) omschrijft dementie als de afname in vele intellectuele functies van een patiënt. De moeilijkheden die een patiënt met dementie kunnen hebben onder meer problemen met de taal, de planning en het oordeel, eenvoudige berekeningen, spierbewegingen en geheugenverlies. Dementie is niet veroorzaakt door veroudering; Dit syndroom heeft een veelheid van oorzaken. Het wordt veroorzaakt door hersenziekten, infecties, letsel tumoren gevolgen van geestesziekten en andere aandoeningen. Als je ouder wordt, uw risico op het ontwikkelen van dementie neemt toe. Patiënten kunnen ontwikkelen dementie voor meer dan 40 verschillende redenen. Enkele van de oorzaken zijn omkeerbaar. Reversibele dementie kunnen voorkomen met een depressie, verlaagde niveaus van schildklierhormoon of vitamine B tekorten.

Types & Oorzaken

Primaire vormen van dementie worden gekenmerkt door schade die hersenweefsel veroorzaakt weg te verspillen. Deze omvatten de ziekte van Alzheimer, frontotemporale lob dementie en ziekte van Pick. Multi-infarct dementie wordt ook wel vasculaire dementie. Dit dementie wordt veroorzaakt door bloedstolsels of bloedingen in de kleine bloedvaten van de hersenen. De stolsels of bloeden snijdt de bloedtoevoer naar de hersenen. De hersencellen beschadigd raken en kunnen sterven. Lewy body dementie veroorzaakt door de ontwikkeling van Lewy lichamen in de hersenen, die de transmissie van zenuwimpulsen onderbreken in de hersenen. Alcoholisme of blootstelling aan zware metalen kan hersenbeschadiging veroorzaken, wat leidt tot dementie. Besmettelijke ziekten zoals HIV en andere virussen kunnen hersencellen vernietigen, wat resulteert in dementie. Afwijkingen in de structuur van de hersenen, zoals hydrocephalus, tumoren of subdurale hematoom veroorzaken dementie ontwikkelen.

Symptomen

De vierde editie van de DSM spreekt over bepaalde symptomen die een patiënt moet hebben om te worden gediagnosticeerd met dementie. Een symptoom is een geringe afname in het geheugen van een patiënt. Dit geldt voor het leren van nieuwe informatie en oproepen van informatie die eerder geleerd. Ook moet de patiënt ten minste een andere mentale stoornis heeft. Het zou kunnen zijn problemen met het uiten of begrijpen van taal, een onvermogen om bewegingen goed bekend bij hem uit te voeren, zoals koppelverkoop zijn schoenen, het onvermogen om bekende voorwerpen, problemen met het begrijpen van abstracte concepten of het tonen van een goede beslissing te erkennen. Deze problemen moeten al erg genoeg om te interfereren met de normale dagelijkse leven. Er kunnen ook veranderingen in de persoonlijkheid. Mensen met dementie kunnen paranoïde, wanen, stemmingswisselingen, angst of frequente aanvallen van woede.

Onderzoek

Het onderzoek om te bepalen of een patiënt dementie lang, ingewikkeld en een groot aantal onderdelen. De eerste stap is voor de arts om een ​​volledige anamnese af te nemen, met inbegrip van een gesprek met de familie. Vervolgens neemt de patiënt een mentale status onderzoek (MSE), die het vermogen van een patiënt om instructies op te volgen, herinneren informatie, communiceren in het algemeen, het uitvoeren van eenvoudige taken, evenals het krijgen van een gevoel van emotionele toestand van een patiënt beoordeelt. Een neurologisch onderzoek is ook gedaan. Dit examen omvat een evaluatie van reflexen van een patiënt en craniale zenuwen. Bloed en urine monsters worden getest om uit te sluiten behandelbare oorzaken van dementie.

Een patiënt, die verdacht worden van het hebben van dementie kan worden gegeven een computertomografie (CT-scan), magnetische resonantie beeldvorming (MRI) of een positron-emissie tomografie (PET) scan. Deze tests kan de arts om te zien of verschillende delen van de hersenen abnormaal.

Behandeling

Multi-infarct dementie wordt vaak behandeld door het houden van de bloeddruk en andere gezondheidsproblemen van een patiënt onder controle. Patiënten met alcohol-en drugsmisbruik worden aangemoedigd om behandeling voor deze verslaving te zoeken. Dementie in verband met tumoren, verwondingen aan het hoofd en een waterhoofd vereisen vaak een operatie. Een patiënt met een depressie kunnen reageren op medicatie en therapie, die de depressie te bestrijden en het ombuigen van de dementie.

Indien wordt vastgesteld dat de dementie onomkeerbaar kan dan een aantal medicijnen worden geprobeerd. Er is geen genezing voor deze dementie, zodat de beste patiënt krijgt een vertraging van de progressie van de ziekte. Momenteel is de meest algemeen genomen medicijn voor de ziekte van Alzheimer is een anticholinesterase drug. Een patiënt kan medicijnen krijgen om hem te helpen omgaan met slaapstoornissen, depressie, angst en andere probleemgedrag symptomen dat zijn dementie gepaard kan gaan.