Klierkoorts en huiduitslag veroorzaakt door Amoxil

Ziekte van Pfeiffer is een ziekte bekend als de ziekte van Pfeiffer. Mono, zoals het ook wordt genoemd, wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus. Omdat de voorwaarde een virus kunnen antibiotica niet de snelheid van herstel. Indien de Pfeiffer vergezeld door een bacteriële infectie, kunnen artsen antibiotica voorschrijven. Amoxil, vaak voorgeschreven als amoxicilline en een deel van de penicilline familie, heeft negatieve bijwerkingen wanneer voorgeschreven tijdens een aanval van de ziekte van Pfeiffer.

Hoewel artsen niet een specifieke reden voor de uitslag die de reactie die resulteert uit het gebruik van Amoxil voor Pfeiffer patiënten, worden geneesmiddelen penicilline familie bekend voor het veroorzaken van allergische reacties. Mono vermogen om elk aantal organen afbreuk kan een van de redenen dat antibiotica zoals Amoxil veroorzaken huiduitslag. Er is een verschil tussen een allergische reactie en een neveneffect. Een allergische reactie is wanneer het lichaam gevoelig is voor een bepaald antibioticum. Een neveneffect gebeurt wanneer een antibioticum ongunstig reageert een ziekte of andere medicatie. Bij de behandeling van de ziekte van Pfeiffer en Amoxil, kunnen patiënten een bijwerking, of een allergische reactie Amoxil ervaren.

Een studie uit 2002 uitgevoerd op patiënten die lijden aan de ziekte van Pfeiffer die Amoxil kregen bleek dat drie van de vier patiënten een allergische reactie op Amoxil. Terwijl de oorzaak werd niet bepaald, de studie is gebleken dat de allergie gerelateerde uitslag van Amoxil kan optreden als gevolg van het naast elkaar bestaan ​​van de ziekte van Pfeiffer bij patiënten. Deze studie toont aan dat huiduitslag voortvloeit uit Amoxil gebruik tijdens Pfeiffer meer dan een bijwerking kan zijn.

Een klierkoorts huiduitslag veroorzaakt door Amoxil woekert als een verhoogde, hobbelige, rode uitslag over het belangrijkste extremiteiten, inclusief armen en benen. De uitslag kan jeuken, maar het moet vanzelf verdwijnen na een paar dagen. Stopzetting van de Amoxil kan nodig zijn als de huiduitslag ernstig is of de gang. Een arts kan ook geven een steroïde injectie of raden het nemen van een over de toonbank antihistamine om huiduitslag symptomen te verminderen.