Kleurplaten Stadia van Kneuzingen

Kleurplaten Stadia van Kneuzingen

We ervaren allemaal blauwe plekken af ​​en toe, meestal als gevolg van een stoot of val. Tegen de tijd dat de kneuzing is merkbaar, maar het is al begonnen om te genezen, volgens de Wyoming Valley Health Care System. Een blauwe plek ontstaat wanneer effect veroorzaakt bloedvaten breken en bloed lekt het zachte weefsel onder de huid. Als de huid niet wordt gebroken, het bloed heeft nergens anders heen. Tijdens het genezingsproces, die gewoonlijk duurt twee tot vier weken, kneuzingen gaan door een reeks kleurveranderingen.

Spectrum van Bruise Kleuren

De veranderende kleuren gebeuren terwijl de witte bloedcellen te verwijderen van de rotte bloedproducten beetje bij beetje. Voor de eerste twee dagen, blauwe plekken verschijnen rood vanwege het ijzer in de gelekte bloed. Op dat punt, kan het gebied rond de blauwe plek gezwollen en gevoelig zijn. Vanwege de leeftijd van blauwe plekken is zo belangrijk in het bepalen van kindermisbruik, heeft de National Criminal Justice Reference Dienst een gids gepubliceerd om het identificeren van de fase van de genezing van een kneuzing's op kleur. De kneuzing zal verschijnen blauw of paars door de vijfde dag. Naar aanleiding van dat, de blauwe plek wordt groen, als het bloed biliverdine winsten bekendheid, door de zevende dag. Geel, op dag zeven tot 10 vertegenwoordigt de bilirubine. Ten slotte is de blauwe plek verschijnt meestal bruin tot hij weggaat. Wanneer bloedvaten gebroken vlakbij het huidoppervlak, de kleuren intenser.

De meest waarschijnlijke Kneus

In het algemeen, vrouwen blauwe plekken makkelijker dan mannen, volgens WebMD. Genetica kan ook een rol spelen; sommige gezinnen lijken een grotere neiging tot blauwe plekken dan anderen. Aspirine of anticoagulantia kan de kans op kneuzingen verhogen, omdat met het bloed dun, meer lekt onder de huid wanneer trauma optreedt. De ouderen zijn zowel meer geneigd om blauwe plek van kleine verwondingen en langzamer te genezen, omdat het verwijderen van rottende bloedcomponenten wordt gehinderd door een beperkte oplage. Dit geldt vooral bij plekken op de onderste extremiteiten.

Kneuzing Age-Dating in Kindermishandeling Investigations

Vaak als kindermishandeling aan de hand is, blauwe plekken is het eerste teken. Als overheden deze mogelijkheid vroeg kan identificeren, kan verder misbruik worden voorkomen. De National Criminal Justice Reference Dienst zegt dat het bepalen van de leeftijd van blauwe plekken is waardevol om te zien of zij stroken met uitleg over wanneer de schade zich heeft voorgedaan de verzorger. Als meer dan één kneuzing aanwezig is, bepaalt de onderzoeker of ze overeenkomen. Als ze dat niet doen, zijn meerdere verwondingen aangegeven.

Tekenen van Trouble in Kneuzing Healing

Hoewel de meeste kneuzingen genezen op schema, gaan door het gamma van kleuren, in enkele gevallen, vertraagde genezing kan een ernstiger probleem betekenen. Als de pijn niet in verhouding tot wat je van een blauwe plek zou verwachten en niet snel te verminderen, moet het gebied worden geröntgend om te zien of een bot is gebroken. Een andere oorzaak van pijn kan de vorming van een hematoom zijn. Dit gebeurt als een grote plas bloed ophoopt onder de huid of in een spier, en in plaats van geleidelijk aan het verwijderen van het depot, het lichaam muren het af. Volgens Medicine Net, kan het nodig zijn een hematoom te worden afgevoerd door een arts.