Kleuren Dat Stimuleer Babies

Kleuren Dat Stimuleer Babies

Een baby-omgeving kan sterk verbeteren van zijn ontwikkeling, zelfs bij kinderschoenen, volgens kinderarts Dr. William Sears. Elk van de vijf zintuigen kan het leren, inclusief gezichtsvermogen. In feite kan visuele stimulatie de meest significante invloed op baby ontwikkelende zenuwstelsel vormen. Het is dus belangrijk dat ouders kiezen voor kleuren en patronen die de groei stimuleren en zorgen voor de juiste mix van comfort en stimulatie.

Black-and-White Stripes

In tegenstelling tot een volwassene worden retina een baby niet volledig ontwikkeld bij de geboorte. Pastel of gedempte kleuren zijn daarom waarschijnlijk te vervagen, totdat het netvlies wordt gerijpt. Het is nog steeds belangrijk, maar voor de ouders om baby's met visuele stimulatie die hersencel gezondheid, visie en leren ondersteunt bieden. Contrasterende kleuren leveren de sterkste visuele signalen naar de hersenen van een baby, het helpen van de hersenen en de ogen om sneller te ontwikkelen. Die kleuren die het meest moedig lijken een baby zijn zwart en wit, en gestreepte patronen zorgen voor de grootste contrast. Dekens, lakens en speelgoed dat zwart-witte strepen voorzien zijn ideaal voor de slaapkamer van een baby. Boeken, speelgoed en speelmatten in contrasterende kleuren van licht en donker kan ook gebruikt worden voor extra stimulatie.

Gewaagde kleuren

Naast accessoires in zwart-wit, moeten ouders ook gebruik maken van felle kleuren tot ontwikkeling van de hersenen van een baby te stimuleren. Orange is naar verluidt een kleur die gevoelens van optimisme stimuleert, terwijl geel wordt verondersteld om het denken te stimuleren. Ook rood kan oproepen enthousiasme, en speelgoed in deze heldere tinten zal helpen de aandacht van een baby. Terwijl felle kleuren niet worden aanbevolen voor de slaapkamer muren, kunnen ze in een decoreren regeling met accenten worden opgenomen. Speelkamers kan ook zijn voorzien van heldere kleuren en een optie voor ouders is om een ​​muur te schilderen in een gewaagde kleur rood terwijl de andere drie meer neutraal.

Pastels en Neutrals

Overstimulatie kan optreden bij baby's die overmatig worden blootgesteld aan strepen en heldere kleuren. Omdat rest is noodzakelijk voor een optimale ontwikkeling moet slaapkamers het juiste mix van stimulatie en comfort. Pastel muur kleuren met felle accenten kan ouders helpen deze delicate combinatie te bereiken. Blauwe en groene pastelkleuren, bijvoorbeeld, gaan vaak gepaard met gevoelens van kalmte en rust. Neutrale kleuren zoals crème en beige kunnen worden gebruikt voor wanden en vloerbedekking. Deze kleuren kunnen vervolgens worden aangemoedigd met rode, gele en oranje border of meubelstukken tot stimulatie wanneer de baby wakker is.

Gewenste Kleuren

Dave Munger, een schrijver voor "Cognition Daily," meldt dat baby's hebben voorkeur voor bepaalde kleuren. Hoewel kinderen geen onderscheid kunnen maken tussen de kleuren, kunnen baby's op leeftijd van 2 maanden doorgaans onderscheid maken tussen de meeste kleuren. Als zodanig, Munger geeft aan dat blauw en paars zijn meestal favorieten babies ', met groen, geel en rood zijn minder de voorkeur. Dit kan van belang zijn wanneer de ouders kiezen versieren regelingen kwekerij, als preferred kleuren ogen van een baby zal trekken, terwijl anderen kan veroorzaken een baby te kieskeurig of chagrijnig geworden.