Kleine darmaandoeningen

Kleine darmaandoeningen

De dunne darm, ook wel de dunne darm, is een deel van het spijsverteringsstelsel van zoogdieren. Na voedsel door de maag, is de dunne darm voor verdere vertering en absorptie van voedingsstoffen alvorens in de dikke darm wordt uitgescheiden als afval. Er is een groot aantal aandoeningen die invloed hebben op de dunne darm, die symptomen veroorzaken in het lichaam, spreekt de belangrijke rol speelt bij vertering algehele gezondheid.

Soorten Kleine darmaandoeningen

De meest voorkomende soorten kleine darm aandoeningen kunnen worden ingedeeld in verschillende categorieën: inflammatoire darmziekten, auto-immuunziekten en infectieziekten. Inflammatoire darmziekten, zoals de ziekte van Crohn en ulceratieve colitis, veroorzaken zwelling en ontsteking in de dunne darm. De meest voorkomende auto-immuunziekte van de dunne darm is coeliakie, een reactie aan geconsumeerde gluten. Besmettelijke ziekten omvatten een scala van aandoeningen, waaronder lintwormen en bacteriële infecties, zoals tropische spruw (medisch bekend als giardiasis).

Testen voor Small Bowel Disorders

Er zijn verschillende tests die kunnen worden uitgevoerd om kleine darm aandoeningen verifiëren. Typisch, de eerste test gedaan om een ​​dunne darm aandoening diagnosticeren is een X-ray symptomen een individu rapportage worden niet veroorzaakt door een vorm van verstopping of breuk garanderen. Aanvullende tests zullen worden gekozen op basis van gerapporteerde symptomen; bijvoorbeeld kan een bloedonderzoek worden gegeven aan individuen verdacht coeliakie te zien of witte bloedcellen verhoogd. Wanneer een infectie wordt vermoed, kan een krukje monster worden geanalyseerd om specifieke bacteriën of wormen te identificeren.

Effecten van Small Bowel Disorders

Alle soorten kleine darmaandoeningen, indien onbehandeld voor langere tijd, invloed op het lichaam als een geheel op dezelfde wijze. Het nummer een effect van een dunne darm aandoening een gecompromitteerde vermogen om voedingsstoffen uit voedsel, wat leidt tot ondervoeding, gewichtsverlies, moeheid en concentratieproblemen. Dunne darm aandoeningen veroorzaken typisch diarree, die ook kan leiden tot uitdroging.

Overwegingen

Sommige kleine darm aandoeningen, zoals infectieziekten, niet typisch levensbedreigend, vele soorten ernstige aandoeningen die kunnen leiden tot schade op lange termijn van het darmweefsel indien onbehandeld. Inflammatoire en auto-immuunziekten in het bijzonder kan schade die het lichaam duurt enkele maanden tot enkele jaren volledig herstellen veroorzaken. Er zijn aanwijzingen dat langdurige schade aan de dunne darm van een aantal van deze aandoeningen een individu verhoogd voor darmkanker en andere ernstige aandoeningen kunnen zetten zijn.

Waarschuwing

Als je bloed in je ontlasting ziet, hebben chronische diarree langer dan vier dagen, ervaring buikpijn, koorts, of snel gewichtsverlies, neem dan contact op met uw arts om uw klachten te diagnosticeren. Deze symptomen kunnen wijzen op een ernstige dunne darm aandoening die onmiddellijke aandacht vereist zijn. Probeer niet om zelfmedicatie met over-the-counter producten, zoals vezels, anti-diarrheals, of pijnstillers. Zij kunnen verergeren of verergeren uw conditie.