Klassieke symptomen van depressie

Depressie is een moeilijk en mentaal slopende aandoening, of een persoon is mild of klinisch depressief. Een persoon die lijdt aan een depressieve episode wordt gediagnosticeerd als depressie, terwijl iemand die continu depressief, maar niet ernstig zo wordt gediagnosticeerd als dysthyme stoornis.

Fysieke symptomen

Mensen met een depressie ervaren vaak veranderingen in het fysieke gedrag. Depressie vaak verandert slapen patronen, waardoor de persoon te veel slapen of last hebben van slapeloosheid. Vermoeidheid of gebrek aan energie kan optreden met depressie, evenals eetlustveranderingen, wat kan resulteren in zoverre een 5 gewichtsprocent winst of verlies in een korte tijd.

Psychische klachten

Een individu met een depressie begint om gevoelens van, haat zichzelf en / of schuld waardeloosheid ervaren. Ze worden erg afgeleid, niet in staat om helder te denken, beslissingen nemen of concentraat. Agitatie, rusteloosheid en prikkelbaarheid kunnen optreden, en hij kan zich terugtrekken uit sociale activiteiten of die hij gebruikt om te genieten. Gevoelens van hulpeloosheid, hopeloosheid en wanhoop zijn kenmerkend voor een depressie, als zijn gedachten aan de dood of zelfmoord. Soms, psychotische symptomen, zoals hallucinaties en wanen, aanwezig.

Prevalentie van symptomen

Dit zijn allemaal symptomen van depressie, maar niet allemaal in een individu lijdend aan de ziekte noodzakelijk voorkomen. Twee depressieve mensen kunnen ervaren compleet andere symptomen; Men kan in het algemeen prikkelbaar zijn en lijden aan slapeloosheid, terwijl de andere is meer passief, slaapt veel en is in beslag genomen door gedachten van wanhoop.

Dysthymia

Dysthymia is een mildere vorm van depressie en kunnen de lijder te verlaten met een pessimistische houding, gevoelens van schuld, een verlies van interesse en sociale terugtrekking. Bovendien, gewichtstoename of verlies, een laag zelfbeeld, chronische vermoeidheid of concentratieproblemen kunnen optreden. Dysthymia kan duren jaren, maar is niet zo ernstig.

Diagnose

Vaak depressie onopgemerkt, omdat het individu schrijft zijn depressieve gevoelens om problemen op het werk, school of relaties, maar als een van deze aanhouden gedurende meer dan twee weken moet hij aan een familielid, vriend of geestelijke gezondheid specialist praten.