Kirurgi eller Motion för Foot Pronation

Pronation är en bra sak. Du pronerar naturligt som foten rullar inåt och foten valv plattar när du står. Det är också en naturlig del av din gångcykel när du kör eller går, bidrar till att ge stötdämpning för din fot. Pronation blir ett problem när det är överdrivet, som kallas överpronation. Överpronation är vanligast hos löpare och kan leda till många problematiska skador såsom shin spjälor, plantar fasciit, bunions och Achilles tendinit. Det finns många alternativ när det gäller att rätta till överpronation, inklusive motion och kirurgi.
.

Smärta och skada

Överskott stress som orsakas av överpronation kan orsaka att din fot och fotled lida skador och smärta. De upprepade rotationskrafter på grund overpronating anstränga via din shin, knä, lår och bäcken. Det påverkar också de muskler, senor och ligament i nedre delen av benen. Detta är anledningen överpronation måste korrigeras. Om den inte behandlas på rätt sätt, kan det leda till kronisk smärta och fler restriktioner på dina fysiska aktiviteter.

Överpronation kan leda till skador såsom plantar fasciit, fotled och Achilles tendinit, häl och knäskålen smärta, shin spjälor och hälsporre. Smärtan kan vara svår och försvagande. Det finns många konservativa behandlingar som är tillgängliga för att behandla de skador som orsakas av överpronation. Isbildning, vila, korrigerande skor, ortoser och användning av antiinflammatoriska läkemedel är ofta tillräckligt för att behandla mindre skador på grund av detta villkor. Men du kan också besluta att införliva ett träningsprogram för att korrigera din pronation eller opereras, om du lider av en kronisk smärta.

Övningar

Rådgör med din läkare innan du börjar göra övningar för att behandla foten pronation. Din läkare kommer att kunna administrera en läkarundersökning som kommer att avslöja alla befintliga pronation, biomekaniska problem och fysiska begränsningar du har.

Med din läkares godkännande, bör du sträva efter övningar som hjälper stopp överpronation genom att stärka din fotled muskler. Användningen av skoinlägg eller ortoser kan hjälpa ove pronation och du bör överväga att ha dem samtidigt som man gör dina övningar.

Bär Motion Control skor medan du gör din träning för att korrigera din pronation. Se till att alla övningar utförs på ett säkert icke viktbärande position för att undvika att orsaka mer skada på anklarna. Undvik stor genomslagskraft aktiviteter som löpning, tennis och badminton.

Övningar som yoga kan vara mycket fördelaktigt för dina vrister om det görs på rätt sätt. Andra mjuka övningar som kan hjälpa korrekt överpronation är kalv höjning, quadriceps stretch, hamstring stretch, kalv stretch, liggande benlyft och böjda och raka benlyft.

Kirurgi

Individer som har foten strukturell obalans såsom platta fötter och höga välvda fötter mest påverkas av skador i samband med pronation. Om du har en strukturell fot obalans, du är särskilt känslig för stressfrakturer och tendinit. När smärtan är för svår och symtom på din skada inte svarar med mer konservativa behandlingar under minst nio månader, då kirurgi kan vara ett alternativ att överväga med din läkare.

Fråga din vårdgivare om möjliga alternativ för kirurgiska ingrepp som kommer att permanent rätt överpronation. Vet alla risker och komplikationer och viktig information såsom återhämtningstid och varje fysisk terapi som kan behövas.

Ett gemensamt förfarande innebär att göra ett litet snitt nära fotleden benet och insättning av implantat för att stabilisera onormalt överdriven rörelse. De flesta patienter föredrar att ha de minst invasiva förfarande finns, som innefattar något ben skärning och ingen gjutning krävs efter ingreppet. Tänk rutiner som är godkända av FDA och de som täcks av din sjukförsäkring.