Kinesiska rättsmedel för ljumskbråck

Ett ljumskbråck, projektionen av bukfett eller en del av tunntarmen genom ljumskkanalen, kan behandlas effektivt med hjälp av traditionella kinesiska medicinska metoder. Licensierade traditionell kinesisk medicin utövare har effektivt behandlas personer som lider nedre delen av buken bråck genom akupunktur och moxibustion behandlingar och genom användning av naturläkemedel.

Orsak till ljumskbråck

"Akupunktur och kinesiska växtbaserade läkemedel kan effektivt och icke-invasivt behandla både direkt och indirekt ljumskbråck", enligt Vanessa kung, Programmet akupunktör och Herbalist.

I traditionell kinesisk medicin (TCM) är ett ljumskbråck en sjukdom i levern och Ren (mottagliga) kanaler, som visar symptomatiska tecken i ljumsk och genitala regionen på framsidan av kroppen. Symtomen omfattar smärta i inguinalregionen och utbuktning av den underliggande vävnaden genom bukväggen.

TCM beskriver de tre främsta orsakerna till ljumskbråck som stagnation av qi - energiflödet genom kroppen - i levern kanalen, kalla i levern kanal eller brist på mjälten.

Önskad Samråds

Innan kinesiska medicinska metoder kan hjälpa till effektivt behandla tidigt stadium bråck, samråd från en licensierad akupunktör och herbalist rekommenderas starkt, enligt Maureen McLaughlin, Klinisk Dean. Individuell diagnos är avgörande för behandling av kundspecifika bråck samt att samarbeta med patientens läkare.

Akupunktur Behandling

Behandling för ljumskbråck med akupunktur innebär att föra in och manipulera små nålar i nedre delen av buken för att lindra smärta och stöd uppfriskande flödet av qi i levern kanalen. Lokalt, indirekt moxibustion (förbränning av mugwart ört) används för distal akupunktur på punkter främst på levern och mjälten kanaler.

Moxa lindas runt nålspetsen redan sitter i en acupoint och behållas. Spetsen på nålen är tänd, vilket orsakar värme att genereras och appliceras på punkten och omgivande kroppsområde. Den moxa sedan släckas och nålen bort efter önskat resultat har uppnåtts.

Den andra indirekta moxibustion behandling innefattar användning av en tänd moxa pinne (utan nål) och hålla den nära till bråck målpunkter tills området blir rött.

Herbal Åtgärd Behandling

Kinesisk medicin, med hjälp av traditionella örter kan hjälpa till att underlätta förflyttning av lever qi, uppvärmningen av kanaler och förfriskning - en terapeutisk behandling som ger näring och fyller på qi, blod, yin och yang - av mjälte efter behov .

Kung rekommenderar ljumskbråck behandlas lokalt, utjämning smärta och värmer de stagnera kanalerna, med hjälp av följande naturläkemedel:
60g Xiang Fu (mutter gräs rhizom) blandas med 1/3 av mängden bergsalt. Torra yngel de två tillsammans tills varm, linda in i en ostduk och placera på det drabbade området i 20 minuter om dagen.

Köpa kinesiska örter

En licensierad TCM herbalist föreskriver vanligen både patenterade och råa örter. Xiang Fu och andra örter kan förskrivas av en legitimerad läkare eller finns på ett rekommenderade apotek.

Herbal substitut erbjuds som näringstillskott och har inte utvärderats av FDA.