Kinesiska örter som används för återhämtning efter en stroke

Tyvärr stroke är ett stort problem när vi åldras. En stroke uppstår när en eller flera artärer som går till hjärnan blockeras av en blodpropp. Den drabbade hjärnområdet börjar att bryta ner och som ett resultat, kan en stroke leder till invaliditet eller dödsfall. Kinesiska traditionen har använt örter för att inte bara motverka effekterna av en stroke, men också för att möjliggöra blodflödet att röra sig fritt till det drabbade området.

Orsaker

Kinesisk medicin anser att det finns fyra faktorer som kan leda till stroke: för mycket stress, överdriven sex, överdriven konsumtion av livsmedel som är ohälsosamma och överdriven arbete utan tillräcklig vila.

Örter

Kineserna använder hela kroppen filosofi vid behandling av sjuka eller funktionshindrade. Inte nog med att de ordinerar örter för att läka, men kost och andliga och känslomässiga livsstilar kan också förändras för att behandla patienten. Utövare av kinesisk medicin är mycket noga om vilka örter ordineras till patienten. Varje stroke är unik och örter föreskrivna måste ta hand om varje enskild patient. De traditionella örter som används vid behandling av en stroke är Zheng Gan Xi Feng Tang, vilket hjälper avgifta levern, och Bu Yang Huan Wu Tang. Tian Ma är också till hjälp för att det mildrar vissa av biverkningarna av en stroke. Exempelvis förbättrar Tian Ma-minne, minskar desorientering och förbättrar språk och motorik. Ginseng används också eftersom det ger kroppen med energi och blodflöde.

Kost och motion

Kinesisk tradition rekommenderar en kost som innehåller mycket fiber och lite fett, socker och mejeriprodukter. Stress måste hanteras eller minskas. Tai chi, yoga och / eller meditation är alla livsstilsfaktorer som är inbyggda i den kinesiska traditionen.

Akupunktur

Förutom kinesiska örter som används för att behandla stroke, är akupunktur rekommenderas också. Akupunktur används för att frigöra bebyggda energi i vissa tryckpunkter i kroppen. När energiblockeringar frigörs, kan livsenergin flöda fritt, vilket leder till hälsa och helande.

Professionell Assistans

Kinesisk medicin är ett mycket effektivt sätt att behandla ett tillstånd, eftersom den tror på att behandla hela människan i stället för villkor i sig. En utövare specialiserad på kinesisk medicin kan vara den bästa personen att ta itu med vid behandling av stroke.