Kinesiska botemedel mot ledvärk

Ledvärk är en mycket vanlig åkomma drabbar många vuxna. Det finns många orsaker, och den viktigaste faktorn för att finna lindring är att identifiera orsaken. Många människor söker medicinska behandlingar och steroider som ett sätt att kontrollera smärta, medan andra försöker att förlora onödig vikt att ge lederna vila. Andra vänder sig till mer holistiska synsätt, särskilt traditionell kinesisk medicin, som inkluderar behandlingar som akupunktur och örtmediciner.

Den vanligaste orsaken

Det viktigaste steget i att hitta ett botemedel mot ledvärk, en åkomma som drabbar 8 av 10 vuxna i deras liv, är att identifiera det underliggande problemet. Det finns massor av sjukdomar som kan leda till inflammation i lederna, allt från enkla överanvändning och övertryck till mer allvarliga problem. Artrit är den vanligaste orsaken, särskilt artros (osteo = "bone"). Detta inträffar när brosket gradvis slitna och känslan av ben gnugga tillsammans är roten till obehag.

Ytterligare orsaker

En ohälsosam kost kan också leda till ledvärk. Fetma kan sätta övertryck på lederna, trycka benen ihop och bär bort brosk. En ohälsosam kost rik på urinsyra kan också leda till ett tillstånd som kallas gikt, som innebär sura kristaller byggs upp i lederna. Denna sjukdom kan sprida sig snabbt till andra leder.

Smärta kan också bero på enkla, tillfälliga frågor som en vanlig förkylning och influensa, eller från mer seriösa, långvariga frågor såsom sicklecellanemi och bursit.

Vanliga Remedies

Med så många olika orsaker, har otaliga olika behandlingar av varierande effektivitet uppstått. Antiinflammatoriska läkemedel och steroider har använts för att lindra smärta med framgång, även om vissa människor är gjorda illa till mods av tanken på farmaceutiska eller kemiska behandlingar. Dessutom enkla åtgärder såsom att begränsa sig själv från att sätta press på det gemensamma i fråga, som sysselsätter en skena, eller omväxlande varma och kalla kompresser kan ge tillfällig lindring.

Historia av kinesisk medicin

Gemensam och långvariga vanliga medicinsk praxis i Kina och stora delar av östra Asien anses alternativmedicin i stora delar av övriga världen. Vanliga kinesiska metoder är akupunktur, växtbaserade behandling och former av intensiv massage. Kinesisk medicinsk teori ingår det att kroppen är full av sammanlänkade system och att en form av homeostas måste upprätthållas bland dem.

Behandlingar

Olika former av energiflödet mellan olika system och metoder som akupunktur målet dessa energiflöden. Akupunkturpunkter finns i hela kroppen i dessa fläckar. Behandlingen är mest effektiv för att hantera obehag och inflammation, två vanliga symptom på ledvärk.

Holistic kinesiska örter är också populära för dem som söker alternativ behandling till ledvärk. De kan köpas för mycket speciella förhållanden, med vissa konstruerade för smärta som orsakas av artrit, muskelsmärta och obehag som kommer från en kall, våt miljö, medan andra riktar svårare former av artrit och reumatism. De senare tillskott är tänkt att förbättra cirkulationen, en idé vanligt i kinesiska medicinska teorin eftersom dålig cirkulation kan hämma kroppens system från att arbeta i harmoni.

Sådana växtbaserade kosttillskott innehåller en mängd olika rötter, jordstammar och även blommor. Ingefära är en vanlig ingrediens och är tänkt att behandla reumatism och rensa halsen och näshålan, medan citrusmålen dålig cirkulation och arbetar för att vända den.