Kinesiska botemedel för Tinnitus

Tinnitus är den medicinska termen för ringningar i öronen, och det är ett vanligt symptom på en hörselskada, vare sig det är en öronskada, åldersrelaterad hörselnedsättning eller cirkulationssystemet sjukdom. Symtomen omfattar surrande, ringande, brusande, klicka, visslande eller väsande i öronen. Det finns två typer av tinnitus: subjektiva tinnitus, där endast patienten kan höra surrande, och objektiv tinnitus, där läkaren kan höra surrande under en tentamen. Tinnitus kan uppstå av flera skäl.

Traditionella medicinska behandlingar för Tinnitus

Traditionella behandlingar för tinnitus varierar beroende på orsaken till tinnitus. Bakomliggande tillstånd behandlas vanligen först; tinnitus kan försvinna om dessa behandlas effektivt. Öronvax borttagning, förändringar i medicinering och behandling av blodkärls förhållanden kan alla lindra eller minska tinnitus. Om det inte finns en bakomliggande orsak till tinnitus som kan behandlas, det finns en mängd olika behandlingsalternativ, även användningen av en maskin för vitt brus, en hörapparat eller ett ljud maskeringselementet. Dessutom kan tricykliska antidepressiva, milt lugnande medel eller andra läkemedel hjälpa.

Patienter som lider av tinnitus uppmanas att undvika alkohol, använda avslappningsteknik för att hantera stressfaktorer, använder vitt brus för att maskera ringningen och undvika eventuella irriterande inklusive höga ljud och nikotin.

Tradtional kinesisk medicin botemedel för Tinnitus

Traditionell kinesisk medicin (TCM) är en helhetssyn på medicin som använder flera olika metoder för att behandla tillstånd. Det anser flera orsaker i fall av tinnitus, inklusive ilska, frustration, trauma, ålderdom, dålig kost, överansträngning eller känslomässiga upprörd.

För att behandla din tinnitus, söka hjälp från en akupunktör eller TCM läkare. Den nccaom.org katalog över certifierade akupunktörer och TCM utövare är till hjälp för att hitta en ansedd läkare. När du väljer en utövare, hjälper en preliminär undersökning och intervju bestämma över behandlingen. Du kommer att undersökas för överskott eller brist mönster, som hjälper TCM utövare ge behandling. Patienter som tros ha tinnitus från överdrifter (för mycket arbete, höga ljud) lider av lever, gallblåsa eller slem "eld stiger." De som tros ha tinnitus på grund av brister (dålig kost, trötthet) lider av njur Meridian Jing-brist, över brännare brist eller hjärt blod brist. Överdrifter och brister behandlas olika, med behandlingar inriktade på de specifika områden som tros vara de bakomliggande orsakerna till tinnitus.

Behandlingar för bristerna kräver att utövaren att använda akupunktur på bestämda behandlingspunkter, ger näring åt blodet med örter, uppmuntra avslappningsövningar och föreskriva specifika näringstillskott. Eftersom tinnitus varierar från person till person, behandlingarna varierar. Livsmedels näringsämnen spelar en stor roll i TCM, och livsmedel som rekommenderas för tinnitus inkluderar selleri med druvsaft; Risgrynsgröt med svarta bönor och Adzukibönor; och kokt kinesiska svarta datum med valnötter och lotus frön över risgröt. En specifik kinesisk örtmedicin utsetts för dövhet och tinnitus kallas Er Long Zuo Ci Wan eller Er Long Zuo Ci Pian. Det är ett välkänt hopkok som används för att förbättra Yin av Yin-Yang energi. Den innehåller en mängd olika örter och produceras av den praktiserande läkaren i små satser eller är tillgängliga från flera olika masstillverkare. Baserat på en bedömning av patienten, kommer alla kombinationer av behandlingar användas.