Kinesiska Baoding Ball Övningar

Kinesiska Baoding bollar, även känd som Ben Wah eller kinesiska träningsbollar, är ett terapeutiskt verktyg för att stärka och skapa smidighet i händer, underarmar och fingrar - och för att koppla av andra delar av kroppen. Baoding bollar, som går tillbaka till den kinesiska Mingdynastin, stimulera tryckpunkter i händerna, vilket ger organ med hälsoeffekterna av akupressur, enligt traditionell kinesisk medicinsk filosofi.

Nybörjare Motion

Börja med två små Baoding bollar. Öva rotera bollar medurs runt din inre handflatan. Öka storleken på kulorna när du är van att vrida de små om handflatorna utan skrammel dem tillsammans. När du är bra på att vrida dem medurs, byta till en moturs rotation. Rotera bollar med fingrarna flexar musklerna i underarmar, fingrar och händer, ökar styrkan i dessa muskler. Du kan också öva nyper en boll mellan tumme, ring och pekar fingrar och sedan gungade det i handflatan av den andra handen.

Placerings Övningar

Placerings övningar innebär att placera och rotera bollar över tryckpunkter på kroppen för att lindra spänningar, smärta och stimulera lymfkörtlarna. Till exempel kan placeringen av bollarna under fotvalvet stimulera tryckpunkter där och hjälpa till vid behandling av smärta i samband med plantar fasciit. För att lindra nacksmärta, kan en Baoding boll rullas över den punkt på nacken där den möter skallen. Den masserande rörelse inblandade i dessa placeringsövningar slappnar av muskler och senor. Små Baoding bollar kan också placeras mellan fingrarna för att stärka och massera dem.

Flera Ball Övningar

Avancerade övningar förbättrar fingerfärdighet av dina fingrar och händer och kräver mer skicklighet eftersom du lägga till ytterligare bollar. Arbeta upp till rotera så många Baoding bollar som du kan i varje hand, både medurs och moturs. Mer utmanande är att kombinera användningen av båda händerna för att rotera flera bollar. Precis som alla andra Baoding boll övning, kräver detta börjar med ett litet antal bollar och arbeta upp till så många som du kan hålla i båda händerna.