Kinderboerderij Dieren voor Therapie

Kinderboerderij Dieren voor Therapie

Dierenliefhebbers hebben geen wetenschappelijke gegevens nodig hebben om te weten dat een huisdier vreugde en troost kan brengen in hun leven. Echter, de Delta Society, een vereniging van dierenartsen, hebben gevoerd en gecompileerd onderzoek te ondersteunen en valideren van de waarde van dieren in fysieke en psychologische therapie. Ze hebben normen voor zowel dierverzorgingsmiddelen en animal assisted activiteiten ingesteld. Momenteel is een groeiend aantal therapieprogramma's omvatten verschillende dieren, van vogels tot paarden, met groot succes.

Dierverzorgingsmiddelen

Wanneer een fysieke of mentale gezondheid therapeut dierverzorgingsmiddelen, het verbetert de patiënt aanwezigheid, aandacht en motivatie. Dierverzorgingsmiddelen omvat een schriftelijk behandelplan waarin specifieke doelen, tijdstippen en duur van de therapie. De therapeut documenteert de voortgang van de patiënten de € ™ s in detail, en merkt op hoe het dier hielp de patiënt vooraf. Zo kan een patiënt herstelt van een beroerte of letsel meer geïnspireerd worden om te lopen als ze een hond kan lopen tijdens de oefeningen. Dieren die betrokken zijn bij de therapie moet vriendelijke rond mensen te zijn, en ze moeten een gezondheids screening passeren.

Dier-gesubsidieerde activiteiten

Hoewel dieren gesubsidieerde activiteiten leveren vaak therapeutische resultaten, patiënten omgaan met de dieren in een meer informele manier dan in dierverzorgingsmiddelen. Een getrainde vrijwilliger of paraprofessionele kan overzien het bezoek, en ze hebben geen notities bij te houden of te schrijven behandeling plannen. In plaats van het werken met één patiënt tegelijk de dieren bezoeken groep. Bijvoorbeeld, als een vrijwilliger brengt een konijn of dikbuikige varken in een verpleeghuis of een weeshuis, het moment dat de bewoners besteden interactie met elkaar als zij in het bezit te bezoeken en aaien het dier is een dier-geassisteerde activiteit.

Fysieke voordelen

De aanwezigheid van een dier in therapie kan een patiënt op elke leeftijd motiveren. Als gevolg hiervan, dierverzorgingsmiddelen produceert meetbare fysieke vooruitgang bij patiënten, omdat ze zijn meer bereid om deel te nemen aan oefeningen. Volgens de Delta Society, bepaalde fysische voordelen zijn een verbetering van zowel fijne en grove motoriek. Bijvoorbeeld, het borstelen van een hond verbetert de fijne motoriek en het lopen van een hond verbetert de grove motoriek. Daarnaast ervaart de patiënt gewoonlijk fysiologische veranderingen, zoals lagere bloeddruk en hartslag, en ze sneller na een operatie of ziekte herstellen.

Psychologische Voordelen

Een therapie dier heeft een kalmerend effect op de patiënten als gevolg van de animalâ € ™ s het accepteren van de natuur. Wanneer een patiënt zich ontspant, opent hij op en interacteert meer met de therapeut en de mensen om hem heen in een groep situatie. Deze dieren meestal brengen een persona € ™ s verzorgende instincten. Wanneer een patiënt participeert in de verzorging van het dier, zoals het voeden van een konijn wortelen, dit bevordert het gevoel van eigenwaarde en self-efficacy. Patiënten kunnen ook verbetering in de cognitieve en verbale vaardigheden. Bijvoorbeeld, als een kind verzorgt een dier, kan de therapeut hem vragen te leggen hoe hij de taak voltooid.