Kernsymptomen van ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder is een aandoening die kinderen en volwassenen treft. Het is een ontwikkelingsstoornis en wordt meestal gediagnosticeerd bij jonge kinderen onder de leeftijd van 7, met een geschiedenis van impulsiviteit, onoplettendheid en hyperactiviteit. Deze aandoening kan problemen veroorzaken voor een kind in de instellingen, waar aandacht is vereist, zoals de school, en wordt vaak verkeerd gecategoriseerd als een leerstoornis. De "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders" worden vijf criteria die in om een ​​diagnose van ADHD te bevestigen moet worden voldaan; het uiterlijk en de geschiedenis van deze kernsymptomen over een periode van maanden of jaren wordt gebruikt bij het identificeren van de aandoening.

Onoplettendheid

Een onvermogen om zich te concentreren op de taak bij de hand te houden of om de aandacht te kanaliseren tot een noodzakelijk onderwerp, zoals een leraar of ouder, is een kern symptoom van ADHD. Onoplettendheid kan zich manifesteren als het onvermogen om zich te concentreren op een taak, een mislukking om door te volgen op instructies of opdrachten, of het vermijden van taken die speciale aandacht of inspanning vergen. De patiënt kan vergeetachtig zijn of worden gemakkelijk afgeleid door kleine, schijnbaar onbelangrijke prikkels.

Hyperactiviteit

Symptomen van hyperactiviteit kan ook worden waargenomen bij een kind met ADHD. Dit kan als friemelen, niet om stil te zitten of een onvermogen om passende gedrag, zoals zittend aan een bureau in een klaslokaal te behouden zien. Hij kan lopen of klimmen in ongepaste situaties en problemen met rustige activiteiten hebben vaak. Een hyperactief kind kan praten, schijnbaar onophoudelijk, en zijn voortdurend in beweging. Als een kern symptoom, moeten deze tekens worden tentoongesteld gedurende zes maanden of meer om de diagnose te bevestigen.

Impulsiviteit

Impulsiviteit kunnen ook aanwezig met hyperactiviteit, manifesteren in een aantal manieren. Een persoon tekenen van impulsiviteit kan het moeilijk vinden om te wachten in de rij. Ze mogen niet aan de beurt in een omgeving spreken, zoals een klaslokaal, of zij kan haast in om vragen te beantwoorden voordat ze volledig worden gepresenteerd. Een kind vertoont dit symptoom kan "butt in" op games of conversaties op ongelegen tijden. Deze symptomen moeten zijn tentoongesteld voor ten minste zes maanden.

Duur en Age

Terwijl de symptomen van ADHD belangrijk is ook kritisch te merken dat de duur van deze tekens ook een symptoom. In alle gevallen moet de symptomen gedurende zes maanden of meer om een ​​diagnose van ADHD sluiten aanwezig waren; bovendien moeten deze kern symptomen aanwezig voorafgaand aan 7 jaar zijn geweest. Om die reden wordt ADHD vaak gezien als een kinderziekte stoornis, terwijl het in werkelijkheid treft veel volwassenen die gediagnosticeerd in de kindertijd gebleven.

Instelling

De laatste belangrijkste symptoom van ADHD is de omstandigheden waarin de andere symptomen weergegeven. Terwijl evaluatie door een arts noodzakelijk, ofwel de evaluatie in de kliniek niet altijd nauwkeurige resultaten. Daarom moet de patiënt de symptomen van ADHD bij twee of meer instellingen, zoals op school te geven, op het werk of thuis. Tekenen van gebrekkige werking in verschillende instellingen nodig voor een klinische diagnose worden gesteld.