Kenmerken van opvliegers

Opvliegers zijn een veel voorkomend symptoom van de menopauze, het proces waarbij een vrouw ophoudt te menstrueren. Hoewel opvliegers invloed op alle vrouwen verschillend, kan dit fenomeen vaak gekarakteriseerd worden als een intens gevoel van interne warmte, vergezeld van roodheid, transpiratie en een snelle hartslag. Opvliegers zijn vaak gevolgd door kippenvel en rillingen. Sommige vrouwen ervaren ernstige symptomen terwijl opvliegers anderen 'zijn vrij mild.

Hitte

Het kenmerk van een opvlieger een interne gevoel van warmte die die hoofdzakelijk de gezicht en de bovenste helft van het lichaam. De intensiteit kan variƫren van mild tot ondraaglijke hitte.

Vlissingen en Roodheid

Als u last heeft van een opvlieger je vaak flush op het gezicht en rood. Rood, vlekkerig pleisters kunnen ook op andere gebieden van het lichaam, zoals de borst of rug.

Transpiratie

Opvliegers veroorzaken vaak u transpireren in reactie op de warmte. Transpiratie niveaus variƫren tussen vrouwen van mild zweten tot zware transpiratie.

Snelle hartslag

Een andere natuurlijke reactie op opvliegers bij sommige vrouwen is een plotseling verhoogde hartslag. Hartkloppingen zijn een andere mogelijke kenmerk van opvliegers.

Rillingen

Je mag gaan van het gevoel extreme hitte naar extreme koude als gevolg van bezwete. Opvliegers kunnen eindigen met u ervaren rillingen en kippenvel.